vipek
25-12-12, 17:54
Panowie sprawa wygląda następująco. Mam w swoim D14Z2 ssaka z D15B7 z seryjna przepustnicą z D14, zmieniony wałek i zrobiony wydech z 4-2-1 i tym podobne mniej istotne mody. Chciałem to wszystko dobrze wystroić więc nabyłem P06 z wstępnie zrobionymi mapami przez Jogala pod moje graty. Po podłączeniu kompa poprzez przelotke OBD1-OBD2b obroty mocno falują. Po rozmowie z Jogalem wyszło, że problemem jest krokowiec z D14 (jest na przepustnicy), którego P06 nie potrafi ogarnąć. Chce kupić krokowca z B7 i zamontować na kolektorze ssącym (aktualnie mam tam zaślepkę home-made). Wtyczkę z krokowego B7 tez będę miał i z tego co mówił Jogal da sie to bez problemu podpiąć do seryjnej wiązki (nie pamiętam tylko dokładnie który kabelek trzeba wypiąć, więc jak macie pojęcie to tez proszę o doprecyzowanie).
Pytanie brzmi czy to będzie działać i czy mogę na razie zostawić przepustnice z D14 z niepodłączonym seryjnym krokowym, a podłączyć krokowca na kolektorze ?
Docelowo wpadnie większa przepustnica pewnie z B16
Pytanie brzmi czy to będzie działać i czy mogę na razie zostawić przepustnice z D14 z niepodłączonym seryjnym krokowym, a podłączyć krokowca na kolektorze ?
Docelowo wpadnie większa przepustnica pewnie z B16