Zobacz pełn± wersję : cichy pisk po wymianie tylnych tarcz
piotrek-k11
24-12-12, 15:52
witam
mam hc 2004r. 1.4 po lifcie nie dawno wymieniał mi znajomy tylne tarcze na nowe, klocki zostały stare bo były jak nowe, zauwazyłem ze podczas skretu w lewo i prawo piszczy cos delikatnie z tyłu, czasami tez słychac jak jade na wprost. co to moze byc ?
Przyczyn± s± klocki które chodziły na starych tarczach,s± nie równe(ułożone do starych tarcz) i mog± być przypalone.
bunkerites
25-12-12, 11:13
U mnie ostatnio piszczało ostro,pojechałem do mechanika u którego wymieniałem klocki i tarcze i okazało sie że drobiny piachu potrafi± dawać dzwięk "pisku"
Zależy ile minęło od wymiany...jak ¶wieżo robione to powinno się ułożyć.
piotrek-k11
04-01-13, 10:11
wymieniłem juz jakies 5 000 km temu i dalej popiskuja, a mozecie rzucic zdjecia jak sie rozbiera tylny zacisk, bo nie moge znalesc
bunkerites
04-01-13, 16:56
mysle ze syf z drogi "piszczy", ktory gromadzi sie miedzy tarcza a klockiem
ja miałem klocki ferodo sl chyba na tyle to było takie dziadostwo ze jak jechałem to szurały jaby kto¶ jakim¶ kawałkiem metalu pocierał onie wymieniłem na ebc black problem znikn± na dotarciu jedynie buczały przez jaki¶ okres czasu a teraz jest ok także ferodo z niskiej pułki odradzam
Też mam wymienione dopiero co tarcze tylne i powiem ,że ten sam efekt .Popiskuj± sobie - napewno się ułoży.