michal_mc81
21-12-12, 11:58
Witam forumowiczów.
Mam problem z usunięciem błędu airbag.
Auto: Honda Civic 2004, 1.4, po lifcie.
Błąd pojawił się w momencie odłączenia fizycznego poduszki powietrznej pasażera.
Na przednim fotelu było przewożone dziecko w foteliku i z uwagi na jego bezpieczeństwo, poduszkę należało odłączyć.
To było około 2 lat temu, jeździłem tak z tym błędem, aż zachciało mi się to naprawić.
W warsztacie elektro-mechanicznym udało nam się podłączyć do komputera, sczytać błąd.
Był dwukrotnie ten sam błąd, nie wiem czy dobrze pamiętam ale kojarzę kod błędu 02-001 - błąd poduszki pasażera.
Kasowane były te błędy lecz za każdym razem była informacja na komputerze, że nie można skasować błędu.
Elektryk próbował rozłączać i ponownie podłączać poduszkę lecz nic to nie dało.
Błąd jak był tak jest, a ja mam zostawić im kiedyś auto na dłużej.
Ponowie czy ma ktoś jakiś pomysł, czemu nie można usunąć?
Czy błąd poduszki jest w stanie się sam wyłączyć tak jak błąd check engine, wyłącza się po kilku uruchomieniach silnika(w przypadku gdy wszystko jest OK)?
Pozdrawiam i czekam na pomysły.
Może bez wizyty u elektryka mogę coś sam spróbować.
Mam problem z usunięciem błędu airbag.
Auto: Honda Civic 2004, 1.4, po lifcie.
Błąd pojawił się w momencie odłączenia fizycznego poduszki powietrznej pasażera.
Na przednim fotelu było przewożone dziecko w foteliku i z uwagi na jego bezpieczeństwo, poduszkę należało odłączyć.
To było około 2 lat temu, jeździłem tak z tym błędem, aż zachciało mi się to naprawić.
W warsztacie elektro-mechanicznym udało nam się podłączyć do komputera, sczytać błąd.
Był dwukrotnie ten sam błąd, nie wiem czy dobrze pamiętam ale kojarzę kod błędu 02-001 - błąd poduszki pasażera.
Kasowane były te błędy lecz za każdym razem była informacja na komputerze, że nie można skasować błędu.
Elektryk próbował rozłączać i ponownie podłączać poduszkę lecz nic to nie dało.
Błąd jak był tak jest, a ja mam zostawić im kiedyś auto na dłużej.
Ponowie czy ma ktoś jakiś pomysł, czemu nie można usunąć?
Czy błąd poduszki jest w stanie się sam wyłączyć tak jak błąd check engine, wyłącza się po kilku uruchomieniach silnika(w przypadku gdy wszystko jest OK)?
Pozdrawiam i czekam na pomysły.
Może bez wizyty u elektryka mogę coś sam spróbować.