Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wentylatory!!! :/

KoszykCivic
20-12-12, 13:03
Witajcie dalej pisze na temat układu chłodzenia, bo dalej nie otrzymałem odpowiedzi. Problem tkwi w tym że nie uruchamia sie wentylator chlodzenia i mi wyrzuca plyn. Druga sprawa nie uruchamia sie wentylator klimatyzacji a przycisk pokazuje że dziala. Co jest grane z tymi wentylatorami..??? :/ Termostat wymieniony, ubywa plyn w zbiorniczku wyrównawczym, gorny waz goracy, drugi co idzie do termostatu zimny, wskazowka na polowie i wyrzuca plyn... Korki wymienione.

mirasek
20-12-12, 14:35
Ten od chłodnicy działa na krótko? Może termo-włącznik padł albo wypięta wtyczka/uszkodzony kabel, trzeba zajrzeć pod maskę, tu nikt nie wywróży. Układ odpowietrzony? Węże do chłodnicy nie twardnieją mocno?

Klima nie załączy się na minusowej temp., gdzieś tam jest czujnik co za to odpowiada, więc wszystko ok, wentylator nie ma czego chłodzić.

MikeFoto
20-12-12, 16:00
Skoro znika płyn a nie ma wycieków - UPG. Niema siły.

Daniello205
20-12-12, 17:26
Tak jak mówi Mike. Uszczelka pod głowicą, przerabiałem temat 2 krotnie w tym roku w D15B7 i D15B8 ;)

KoszykCivic
20-12-12, 18:20
Panowie, coś ucieka z górnej części chłodnicy, tam jest jakaś uszczelka?

T0mekk1
21-12-12, 12:44
Może rozszczelnił się ten plastik co się łączy z chłodnicą. Nie wiem czy dobrze to określiłem:)

Igor26
21-12-12, 15:09
Ja bym dalej obstawiał na termostat pomimo że jest wymieniony. Spotkałem się już z takimi przypadkami że nowy a się nie otwierał. Spróbuj wywalić termostat i zobacz czy grzeje się równo i czy silnik się przegrzewa

CRX1
21-12-12, 18:23
Oba przewody mają być gorące,jeżeli nie ,to nie ma pełnego obiegu lub uklad jest zapowietrzony.Od tego należy zacząć,następnie sprawdzić dymienie z ukł.wydechowego ,obecność plynu w oleju itd.

KoszykCivic
22-12-12, 23:25
Igor sluchaj mamy teraz zime więc chyba jak wyjme termostat na zime to bedzie slabo grzał.. A co do wyciekow z chlodnicy to juz nic nie zrobie, kupilem juz nowa..

CRX1
27-12-12, 00:34
mamy teraz zime więc chyba jak wyjme termostat na zime to bedzie slabo grzał
To będzie niedogrzany i nie będziesz miał ciepłego nadmuchu w kabinie.