Zobacz pełną wersję : Otwieranie lamp
Chcialem otworzyc lampy tylne typu Lexus Look ale nie mam opalarki , a suszarka ma za małą moc i nie ogrzewa ich dostatecznie. Czy są jakies inne sposoby zeby je ogrzac?? Słyszałem ze mozna je włożyc do piecyka gazowego na niską temperature ok 40 - 50 stopni ale nie wiem czy ich nie popsuje. Moze ktpos tak robił??
opalarka kosztuje niecałe 50zł
włóż do piekarnika to Ci się ładnie rozpłynie
aa ja mam coś takiego do grilla .. to może być ? *****iście to grzeje więc wsumie by chyba się dało ... ? :)
ale włożenie do piekarnika nie uszkodzi lamp i na jaką temp nastawic??
jak to ma nie uszkodzic ??? roztopia sie!!! najlepsza bedzie w tym wypadku opalarka
a jak sie wezmie na niska temperature 40-50 stopni to tez sie roztopią??
50 stopni raczej plastiku nie powinno roztopić a przy opalarce też trzeba uważać bo na wyjściu jest 300-500 stopni
A moze ktos odważył by sie to zrobic za opłata oczywiście??
ale włożenie do piekarnika nie uszkodzi lamp i na jaką temp nastawic??
miałem na myśli że ładnie Ci się lampy rozpłyną, a nie klej
miałem na myśli że ładnie Ci się lampy rozpłyną, a nie klej
a to zmienia postac rzeczy. Ale czytalem ze ktos wkładal i klej mu ładnie puscil. Dlatego pytam czy to prawada. Dałem sie tobie nabrac. :oops:
Kenny ostatnio wrzucił przednie lampy do piekranika i mu kurczak w panierce wyszedł :shock:
Żartowałem. Niczego nie uszkodził, a klej puścił.
czyli powiadać że opalarką ostrożnie ... ale wsumie tam są 2 biegi :D więc może 1 będzie ok 8)
no pewnie że ostroznie bo jak dasz za blisko to od razu dymek bedzie a na perwszym biegu i tak bedzie ~300 :) Delikatnie równomiernie ogrzewać z pewnej odległości i nie grzać w jednym miejscu bo sie skwarka zrobi :wink:
no musze coś z tym zrobić ponieważ geylooki srebne już nie trendi :) były trendi ale 2 - 3 lata temu :) więc trzeba na czarno ..., tylko napierw soczewy muszę jakoś ogarnoć i będę się brał za tył !
Możesz śmiało wkładać do piekarnika, ale niestety bardzo często musisz do niego sięgać i sprawdzać dłonią temperaturę szkła, jak będzie już gorące(nie parzące-może być za późno;)) wyciągaj i rozkładaj
hmmmm.... chyba już troszke za późno na rady.....
(spójrz na daty)
temat do tej pory opisany w innych watkach wiec lock.