Zobacz pełną wersję : tylne lampy ej, ek
kiedyś obiło mi się o uszy że ktoś miał coś dołożone w lampach tylnych, tak ze zamiast przeciwmgłowego miał również postojówki, czy jakąś podobną modyfikację,bo nie za bardzo pamiętam o co to chodziło.
lampy a'la Usdm czyli jednocześnie świeca te lampy w błotniku i w klapie wymaga to przerobienia wiązki i oprawek dwuwłóknowych i takich samych żarówek
lampy a'la Usdm czyli jednocześnie świeca te lampy w błotniku i w klapie wymaga to przerobienia wiązki i oprawek dwuwłóknowych i takich samych żarówek
Dokładnie :p 20 min roboty i cieszysz sie Usdm :D
Ok. Dziękuję za informacje, a czy światła przeciwmgłowe mogą być z obu stron, czy przepisy wyraźnie mówią że ma być tylko z lewej strony?
Akurat w Twojej Hondzie jest z jednej strony lecz diagnosta i policja nie ogarniają więc spokojnie możesz zrobić na 2 strony.
Jak ja kiedyś nie miałem USDM i policjant mnie zatrzymał chciał abym włączył przeciwmgielne to próbował mi wmówić, że z 2 strony też powinno być otworzyłem zaślepkę i mu pokazałem, że tam jest zaślepione.
możesz też odkręcić klosz od tyłu lampy i wyłamać plastik odzielający pozycję/stop od przeciwmgłowego to taki cienki plastik i wtedy nie trzeba nic przerabiac problem w tym, iż potem już masz zawsze usdm, co na przeglądzie z tym sie dzieje nie wiem, gdzieś ktoś na forum VI gen tak robił w sedanie i nawet spoko to wygląda jedna żarówka świeci wtedy na dwa odbłyśniki
Wszystko już działa, dodam że mam wersję ek4 3D, bo wcześniej nie napisałem i koledzy doradzali do coupe. Nawet nie źle to wygląda, tylko problem jest w tym że lampa lewa ma w środku szkło odblaskowe do przeciwmgłowego i świeci nie do samego końca tj. jakieś 5cm od boku do środka nie świeci, natomiast prawa świeci po całym pasku, bo nie ma w środku odbłyśnika, nie wiem czy dokładał ktoś do prawej lampy odbłyśnik??? czy są jakieś inne sposoby na to, czy sie nie przejmować...?
Można poszukać lampy od Anglika i zamienić. Ona chyba ma przeciwmgłowe po drugiej stronie. Chociaż nie wiem czy o taki sposób Ci chodzi.
ja u siebie rozkleiłem lampę i po prostu piłką wyciąłem ten odbłyśnik który za to odpowiadał i teraz świeci mi do samego końca :)
ok dzięki, a czy problem jest ją rozkleić?
rozkleic nie skleic w sumie tez nie, sa rozne metody suszarka lub opalarka podgrzac albo jak ja wlozylem do piekarnika (na malo stopni) i rozkleilem i tak samo sklejalem, dalo rade i nie paruja :)