Zobacz pełną wersję : Akumulator rozładowany.
Witam jak w temacie akumulator rozładował mi się i co dziwne na dachu jest dziwna rzecz ( plama czystej karoserii a reszta nabita śniegiem i lodem, plama idealnie na środku podwietlenia auta. Dodam że czasem mi przerywa podswietlenie wnętrza przy przełączaniu pozycji na stałe swiecenie na świecenie przy otwartych dzwiach. Czy to mogło rozłądowac aku?? mam akumulator Varta na wzkaźniku akumulatora jest kolor czarny czyli wykrzyknik kolejny kolor to bedzie biały czyli do wymiany. Rozłądował sie praktycznie kąpletnie przez 2 dni stania na mrozie.
http://images39.fotosik.pl/1879/7a759797c19b5484med.jpg (http://www.fotosik.pl)
Dodam że czasem mi przerywa podswietlenie wnętrza przy przełączaniu pozycji na stałe swiecenie na świecenie przy otwartych dzwiach. Czy to mogło rozłądowac aku??
Chyba sobie odpowiedziałeś na pytanie. Wydaje mi się że włączyła się lampka sofitowa i świeciła aż do rozładowania aku. A jako że to zwykła żarówka, daje trochę ciepełka stąd "plama".
wszystko jasne jak dla mnie też :) żaróweczka się grzeje, a dziś mrozik był mały, więc niewiele trzeba było ;)
Ale lampka w tym miejscu? Ona jest przy samej szybie? ; D
Nigdy nie doprowadzaj do rozładowania aku na mrozie, bo może Ci go rozsadzić i do wymiany ; )
Lampka podświetlająca jest idealnie na środku tej plamy (civic 1,4 is Sedan 98 rok)..... No zdaje sobie sprawę aby nie dopuszczać tego, ale to tylko samochód i jego elektronika płata figle, ja nie zostawiłem auta na lampce, chodzi o to że moze zwarcie jest jakieś bo czasem kiepsko łączy lampka. Teraz wymontowałem bezpiecznik podświetlenia wiec zobaczymyczy padnie, trzeba bedzie odkręcić lampe i przyjrzeć sie jej z bliska.
Demontaż lampki zajmie Ci max 5 minut , czyszczenie kolejne 5 minut :), problem napewno tkwi w samym przełączniku, wystarczy wyczyścić styki izopropanolem bądz popularnym kontaktem.W ekstremalnych przypadkach alkoholem.
(civic 1,4 is Sedan 98 rok)
Tak właśnie podejrzewałem, że mimo, że temat zakładasz w dziale 5D tak naprawdę masz co innego :P.
Dokładnie. Wiem czym jeżdze i tam lampki nie mam ; ) Widze, że coraz więcej ludzi z brakiem umiejętności czytania. Piszą gdzie popadnie, byle było.