PDA

Zobacz pełną wersję : słaba reakcja na gaz

derbisendar2000
17-12-12, 22:47
witam mam taki problem ze podczas jazdy np na 2 biegu jak odrazu wcisne pedal gazu w podloge to honda prawie wogole nie przyspiesza ale jak stopniowo wciskam to jest ok tak jakby dostawala zaduzo powietrza a za malo benzyny dodam ze mam zamontowany dolot z nierdzewki ze stozkiem czy mozna zmniejszyc ilosc powietrza na wtrysku?? na przepustnicy jest taka srubka na plaski srubokret jakby jakas do regulacji ale czego?? silnik to d15 b7

airman
18-12-12, 11:43
Śruba służy do regualcji obrotów biegu jałowego, na rozgrzanym silniku i odpiętym regulatorze obrotów.

Od kiedy masz auto (zawsze tak było?) i czy części eksploatacyjne są w dobrej kondycji? tzn, świece, kable, filtry, kopułka, palec rozdzielacza - to podstawa.

Przy jakich obrotach oczekujesz tej reakcji na gaz, z samego dołu to szału nie ma raczej, tak od 3-3,5 już jakoś się wkręca po depnięciu.

Żadnej ilości powietrza nie zmniejszysz, ewentualnie załóż serie dolot, stożek możesz sobie umyć, sprawdzić ustawienie rozrządu, zapłonu, wyregulować zawory.

derbisendar2000
18-12-12, 15:22
auto mam od pol roku no swiece i przewody nie byly wymieniane na zimnym silniku ładnie przyspiesza na kazdym biegu gorzej jak sie nagrzeje to juz slabiej moze te hondy juz tak maja jutro kupie nowe swiece i przewody i sie okaze

jasiek09
18-12-12, 15:28
Jak dolot ssie żar z pod maski to czego się spodziewać :)