derbisendar2000
17-12-12, 22:47
witam mam taki problem ze podczas jazdy np na 2 biegu jak odrazu wcisne pedal gazu w podloge to honda prawie wogole nie przyspiesza ale jak stopniowo wciskam to jest ok tak jakby dostawala zaduzo powietrza a za malo benzyny dodam ze mam zamontowany dolot z nierdzewki ze stozkiem czy mozna zmniejszyc ilosc powietrza na wtrysku?? na przepustnicy jest taka srubka na plaski srubokret jakby jakas do regulacji ale czego?? silnik to d15 b7
Śruba służy do regualcji obrotów biegu jałowego, na rozgrzanym silniku i odpiętym regulatorze obrotów.
Od kiedy masz auto (zawsze tak było?) i czy części eksploatacyjne są w dobrej kondycji? tzn, świece, kable, filtry, kopułka, palec rozdzielacza - to podstawa.
Przy jakich obrotach oczekujesz tej reakcji na gaz, z samego dołu to szału nie ma raczej, tak od 3-3,5 już jakoś się wkręca po depnięciu.
Żadnej ilości powietrza nie zmniejszysz, ewentualnie załóż serie dolot, stożek możesz sobie umyć, sprawdzić ustawienie rozrządu, zapłonu, wyregulować zawory.
derbisendar2000
18-12-12, 15:22
auto mam od pol roku no swiece i przewody nie byly wymieniane na zimnym silniku ładnie przyspiesza na kazdym biegu gorzej jak sie nagrzeje to juz slabiej moze te hondy juz tak maja jutro kupie nowe swiece i przewody i sie okaze
Jak dolot ssie żar z pod maski to czego się spodziewać :)