Zobacz pełną wersję : Kompleksowe odświeżenie auta na wiosne. Jakie środki?
Witajcie. Chciałbym na wiosnę lub jakoś w lecie kompleksowo wyczyścić swój samochód. I chciałbym Was prosić o pomoc w dobraniu jakichś środków chemicznych które mi w tym pomogą. Dobrze by też były gdyby były w miarę nie drogie :)
Chciałbym odświeżyć samochód z zewnątrz jak i wewnątrz. jakieś woski lub pasty polerskie, środki do wyczyszczenia wnętrza itp.
Zapach zapewne wybiorę jakiś z California Scents :)
Wiem że do wiosny/ lata jeszcze daleko, ale chciałbym już teraz zacząć kompletować te kosmetyki. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
tak standardowo:
do ogólnego czyszczenia wewnątrz apc nielsen cyclone
do zabezpieczenia plastików wewnątrz Poorboys natural look
do prania jakis prosty tersus i odkurzacz do prania ekstrakcyjnego
do silnika i wnęk mozesz wykorzystac apc cyclone ale do tłustszych tematów przydałby sie bilt hamber urfex hd lub chociażby truck clean tenzi
silnik mozesz spryskać nielsen chocie i bedzie ładnie
z zewnątrz
glinka bilt hamber delikatną
do usunięcia smoły np shiny garage tar nad glue remover
do felg wystrarczy tenzi prix chyba ze masz wiecej sianka to sholl rimm seven
polerowanie lakieru najlepiej jakieś AIO chyba, ze umiesz polerowa to mozesz polecieć na kilka etapów.
do zabezpiecznie lakieru wosk tutaj mozesz wybrac co chcesz. najtrwalsze colinite 476s i finish care hi temp 1000 coś tam:P wizualne efekty daje fajne poorboys natty's paste wax i chemical guys petey's 53 z takich tańszych bo na zymola pewnie Cie nie namówie :)
to tak na szybko napewno jeszcze ktoś coś doda i wymyśli.
pozdr
Niestety alumów nie mam więc ten środek może odpaść. Z praniem to chodzi Ci o fotele? Jeśli tak to nie ma potrzeby bo fotele są w bardzo dobrym stanie. Ogólnie to samochód jest w miarę zadbany, ale chciałbym go odświeżyć. Szczególnie silnik bo on jest najbardziej zabrudzony, ale cała reszta też jest aktualna.
a to jak nie ma alufelg to juz nie trzeba dbac ?:)
Jak dla mnie to nie koniecznie. Bo felgi w lecie dokładnie wyczyściłem i od nowa pomalowałem więc nie jest z nimi źle.
Z praniem to chodzi Ci o fotele? Jeśli tak to nie ma potrzeby bo fotele są w bardzo dobrym stanie.
Stan foteli, a tak naprawdę to jaki syf w nich siedzi to dwie różne sprawy ;)
Pranie foteli i dywanu da Ci napewno DUŻO przyjemniejszy zapach w samochodzie, a woda którą wyciągniesz z nich po praniu, będzie czarna - masz to jak w banku ;)
dam sobie odciac cos, że woda nie bedzie czarna tylko brazowa wygladająca troche jak kupa a trocje jak czekolada milka :)
dam sobie odciac cos, że woda nie bedzie czarna tylko brazowa wygladająca troche jak kupa a trocje jak czekolada milka :)
Chciałem zabrzmieć bardziej dramatycznie… ;P wiesz co jest ;P
Chciałem zabrzmieć bardziej dramatycznie… ;P wiesz co jest ;P Like it ;)