Zobacz pełną wersję : spalenie w V i VI gen
witam serdecznie
przymierzam sie do zakupu hanii V lub VI generacji i zastanawiam sie nad wyborem silnika...
przejrzalem podwieszone i dochodze do wniosku, ze najlepszy bedzie v-tec... poniewaz jest najekonomiczniejszy... i teraz pytanko ile spali na trasie i w miescie z Waszego doswiadczenia V gen 90kucy, oraz VI rowniez o tej samej mocy...
ile Waszym zdaniem powiniem zaplacic za hanie V lub VI w niemczech, tzw. igle?
zdrowko
skolopendra
20-10-07, 13:44
było wiele razy............... !!
.................................................. ................... :szukaj:
fakt, znalazlem... ;)
zastnawiam mnie jedna rzecz spalanie w VI gen dla 3 drzwiowego hatchbacka i sedana bedzie takie same z silnikiem d15z6?
a co z ceami aut?
skolopendra
20-10-07, 14:52
a co z ceami aut?
allegro................ !!
spalanie zależy w głównej mierze od tego jak ciężka masz nogę ............ ;)
moja w mieście nie pali więcej jak 7,5 litra,a w zimie jeszcze mniej .................... :agent:
ile wlejesz tyle spali ;Q
przejrzalem podwieszone i dochodze do wniosku, ze najlepszy bedzie v-tec... poniewaz jest najekonomiczniejszy...
VTEC W 5 genie z 90KM to d15z1
VTEC w 6 genie to juz 114KM - 90KM ma zwykłe 1,4 no VTEC
zdecyduj sie co chcesz kupic
i czego konkretnie oczekujesz...
ekonomiki czy osiagów.....
o silnikach w 5 genie pisałeem tu:
http://hondatech.pl/viewtopic.php?t=2791&highlight=d15b3
generalnie osiagi i spalanie kolejnych genów mozna znaleźć uzywajac opcji szukaj... :szukaj:
a d15z3 90KM nie byl stosowany w angielkach? to tez chyba mozna podpiąć pod VI gen ??
a d15z3 90KM nie byl stosowany w angielkach? to tez chyba mozna podpiąć pod VI gen ??
w sumie można własciwie.....
kolega massiwo musi dokąłdnie przemyslec temat...
czyli jaka che bude-niektórzy nie lubia 5D\
czyli jaki chce silnik-ekonomiczny czy nastawiony na osiagi
czyli czy bedą mody czy nie.. - np. modzic d15z1 to trzeba wszystko wymieniac... łatwiej kupic inną wersje silnikowa...
witam interesuje mnie Hania versia sedan w gre wchodzi zagazowanie (wiem ze nie lubia tego ale...) :
jakie sa roznice w eksploatacji silnikow vtec i "normalnych"(koszta czesci zamiennych itd)slyszalem ze do vtec'a sa drozsze czy to prawda?
jaki silnik mozecie polecic?