Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Civic 6 coupe D16Y8. PROSZĘ O DORADZENIE

piter025
17-12-12, 11:51
Witam. Na forum jestem całkowicie świeżutki. Posiadam honde jak w temacie z silnikiem D16Y8 (1.6 v-tec o mocy 125km).
Potrzebuję doradztwo w sprawie wymiany układu wydechowego.
W planie mam założyć kolektor wydechowy sportowy 4 2 1(znalazłem na allegro za 320zł). Planuję również pozbyć się katalizatora. Na resztę nie mam pomysłu. Nie wiem jaki dokupić tłumik końcowy. Zależy mi na tym żeby nie darł się jak typowe wiejskie tuningi tylko żeby wydobywał się przyjemny dla ucha dźwięk,bardziej rasowy:) Przeglądałem różne i przyznam że jestem w kropce.
Bardzo bym prosił o pomoc w doborze
Mam też kilka innych pytań:
Co się stanie po usunięciu kata? Czytałem że u niektórych spada moc u innych kręci lepiej ?
Co włożyć w miejsce kata tak żeby się nie czepiali na przeglądzie? Strumienice? Przelot?
Czy po zmianie wydechu odczuje jakiś delikatny wzrost mocy czy to tylko bajeczki ?

Planuje także założyć układ dolotowy z stożkowym filtrem powietrza.
Dodam że chciałbym się wyrobić w kwocie 1000 zł bez układu dolotowego. Wiadomo fundusze.

Bardzo proszę o pomoc a może jakieś pomysły? Przede wszystkim bądźcie wyrozumiali ponieważ dopiero zaczynam przygodę z tym cudnym autem :)
P.S Mechanik ze mnie żaden tak że jeśli coś poprzekręcałem to proszę się nie śmiać

konstruktor
17-12-12, 12:06
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?152377-t%B3umik-ko%F1cowy-wydech-katalizator