Zobacz pełną wersję : slabe ogrzewanie
mam taki objaw - na postoju, na wolnych obrotach (w korku na przyklad) nie dziala ogrzewanie - tzn dziala slabo, leci letnie powietrze.
w czasie jazdy jest normalnie - grzeje az milo.
Co sie spsulo? nagrzewnica?
sterowanie mam manualne, pokretla sprawdzalem (bo czasem spada z nich ta guma do regulacji temperatury).
mam to samo. pompe wody wymienilem przy okazji rozrzadu i bez zmian.
tak wiec obstawiam termostat
hm, dzieki.
termostat sie jakos naprawia, czy tylko wymiana?
ja wymieniałem trzy dni temu sam wkład w astrze II, 30 zł kosztuje wkład a cały z krućcami od płynu 130 więc musisz dopytać czy da się wymienić sam wkład czy cały z obudową się kupuje
Termostat się wymienia trzeba tylko kupić ten o właściwej temperaturze otwarcia bo są różne.
Ja wymienilem i pompe wody przy okazji rozrzadu wymieniony termostat tez wymienilem i bez zmian...:(
A masz tak ze slyszysz w srodku cos jakby woda sie przelewala do nagrzewnicy??
kurde, no czasami slysze takie chlupotanie, ale myslalem ze to cos na zewnatrz...
to to?
Ja mam tak a co ??
U mnie żadnych problemów z ogrzewaniem i grzaniem silnika nie ma.
No wlasnie a te chlupotanie to normalne??:-)
Tak myslalem ze moze to uklad zapowietrzony i:-)przez to,sa takie problemy...no nie wiem sam...ale jak Wy tez tak macie to moze to normalne.
Temp.mam ok silnika ale faktycznie na postoju slabiej grzeje niz jak sie jedzie...
Wydaje mi się, że u mnie jest tak samo.
Witam.Mam EM2 od kilku tygodni i grzeje aż miło :) Stara EJ2 dwa razy wolniej się nagrzewa chociaż układ jest odpowietrzony i wymieniony termostat.
U Was jak macie nastawione tylko na szybe to włącza się klimatyzacja żeby szybciej odparowały szyby ?
Ja mam tak a co ??
U mnie żadnych problemów z ogrzewaniem i grzaniem silnika nie ma.
U Was jak macie nastawione tylko na szybe to włącza się klimatyzacja żeby szybciej odparowały szyby ?
Jak się przełącza kierunek nawiewu z innego na ,,szybę'' lub ,,szybę i nogi" to klima włącza się automatycznie (tak jest przynajmniej u mnie-klima automatyczna)),gdzieś obiło mi się o uszy że można to jakoś wyłączyć (przeprogramować),ale jak to nie pamiętam. :)
Mnie ta klima w ogóle nie przeszkadza a jak pomaga odparować szybiej szyby to nawet lepiej :) W EJ2 nie miałem takiego luksusu:p