Zobacz pełną wersję : falujące obroty i gaśnięcie MB2 1.4iS
Witam wszystkich, od niedawna mam problem z moim autem a mianowicie falują mi obroty silnika (1000obr/min do prawie 0obr/min) aż w końcu auto gaśnie... nawet na goracym silniku przy dojechaniu nawet do swiateł i wyluzowaniu auto gaśnie. w czym moze być problem?
brudnia przepustnica i/lub silniczek krokowy - przyczysć
Zasyfiony krokowy?
Po odpaleniu na zimnym tez obroty faluja? Nie sa stabilne na poziomie około 1500rpm?
Jest na forum instrukcja jak krokowca czyscić.
Z 1h czasu za pierwszym razem bys na to potrzebował (wymontowanie, czyszczenie, montaż), a jak kto wprawiony to w 30min by sie pewnie i wyrobił.
NIE CZYŚCIMY USZCZELEK ROZPUSZCZALNIKAMI BO "ROSNĄ" I NIE CHCĄ PÓŹNIEJ PASOWAĆ.
jak go zapale np rano zimnego to jest te 1500. dopiero jak mają spaść do 700 czy 800, to zaczynaja falować. przepustnice miałem czyszczoną jakiś rok temu bo byly takie same problemy i na chwilke sie uspokoiło... zauwazyłem ze dzieje sie to tylko w zimie
Krokowy rozebrać całkowicie i wymyć /wyczyść . Zwałaszcza cewke przy nim na stykach po odkręceniu jej od obudowy aluminiowej. Miałem to samo okazało sie ,że to wina pokrytych rdzą styków cewki krokowego.
ok dzięki wszystkim! w weekend biorę sie za to.