PDA

Zobacz pełną wersję : Jak zamocować OBX Twin Loop ??

marcoo300681
16-12-12, 13:35
Witam

Mam ej1 d16z6 ostatnio sie wkurzyłem i kupiłem pożądny tłumik końcowy OBX Twin Loop bo moje poprzednie 3 sie poprostu rozpadły w czasach rok , ółtorej i 2 lata moje pytanie brzmi i jest skierowane raczej do posiadaczy takiego tłumika jak go zamocować? W mojej okolicy nie ma speów od spawania w kwasówce a było pare chętnych do przyjarania mi mojego OBX-a zwykłymi spawarkami jeden nawt geniusz chciał podejść ze zwykłą spawarką i elektrodą w otulinie :) powiedział że zmniejszy amperaż i nic sie nie poprzepala hahaha odrazu sie zawinołem i poszedłem od niego. Wpadłem na pomysł żeby nie smarkać puszki jak nie ma gdzie tego fachowo zrobić i zamocować go na oipaskę a opaskę dopiero na wieszaki. Jest jeszcze jeden problem mianowicie gdzie mogę dostać redukcję z 3" na standardową średnicę bo narazie mam standard wydech tylko końcowy pożądny bedzie. Docelowo planuję kolektor 4-2-1 no i układ 2,5 lub 3 " ale to w przyszłości. Wiec czekam na pomysły rozwiązania przykłady jak zamocować mój tłumik i namiary gdzie dostać redukcję i opaskę.