trovao
19-10-07, 15:49
MODEL: CRX Del SOL EH6
SILNIK: D16Z6
UKŁAD DOLOTOWY: AOMA na seryjnym dolocie ( jedzie do mnie juz short AOMA)
UKŁAD WYDECHOWY: Kolektor Seria , Strumienica :-? , Koncowy jakis Ulterek , reszta Bosal
PLANY: kolektor 4-2-1 e-bay + wywalenie strumienicy,
Katalogowo: 125KM@6600 oraz 143Nm@5500
Teraz słów kilka ...
Zauwazylem dziwna przypadlosc, mianowicie do 6000 rpm nie mam zastrzezen i nawet jestem zadowolony. :mrgreen:
Ale dziwne rzeczy dzieja sie pozniej:
- po pierwsze odrazu rzuca sie w oczy moment odcinki, moj 7000-7200 a seria Kaji odcina przy ponad 7500.
- co za tym idzie u mnie w przedziale 6000-7000 mozna powiedziec ze nic sie nei dzieje ( tzn nie ma zadnego wzrostu) ...
u Kaji wrecz przeciwnie - rowno ciagnie do 7000 w ktorych to jest max.
No OK - diagnoza : problem z moca powyzej 6k rpm.
Zalecenia : :?:
No wlasnie. Na filtrze mialem ponczoche ( pozostalosc po poprzednim wlascicielu :lol: :-/ ) - Zdjeta. Swiece, kopolka nowa ( palec przeczyszczony bo byl ok).
Do wymiany jeszcze filtr paliwa dla swietego spokoju ....
no i co dalej ? Procz moich planow o ktorych pisalem wyzej ...
Jestem bardzo ciekaw fachowych porad odnosnie mojego problemu. Najwazniejsza ta odcinka dziwna i brak mocy 6-7k rpm.
A tu moj problem obrazowo ;-)
http://www.niemiec.user.icpnet.pl/aaa/wykresyexcel.jpg
Wykres Kaji oraz Insane to identyczne silniki - mniej lub wiecej seryjne :wink:
SILNIK: D16Z6
UKŁAD DOLOTOWY: AOMA na seryjnym dolocie ( jedzie do mnie juz short AOMA)
UKŁAD WYDECHOWY: Kolektor Seria , Strumienica :-? , Koncowy jakis Ulterek , reszta Bosal
PLANY: kolektor 4-2-1 e-bay + wywalenie strumienicy,
Katalogowo: 125KM@6600 oraz 143Nm@5500
Teraz słów kilka ...
Zauwazylem dziwna przypadlosc, mianowicie do 6000 rpm nie mam zastrzezen i nawet jestem zadowolony. :mrgreen:
Ale dziwne rzeczy dzieja sie pozniej:
- po pierwsze odrazu rzuca sie w oczy moment odcinki, moj 7000-7200 a seria Kaji odcina przy ponad 7500.
- co za tym idzie u mnie w przedziale 6000-7000 mozna powiedziec ze nic sie nei dzieje ( tzn nie ma zadnego wzrostu) ...
u Kaji wrecz przeciwnie - rowno ciagnie do 7000 w ktorych to jest max.
No OK - diagnoza : problem z moca powyzej 6k rpm.
Zalecenia : :?:
No wlasnie. Na filtrze mialem ponczoche ( pozostalosc po poprzednim wlascicielu :lol: :-/ ) - Zdjeta. Swiece, kopolka nowa ( palec przeczyszczony bo byl ok).
Do wymiany jeszcze filtr paliwa dla swietego spokoju ....
no i co dalej ? Procz moich planow o ktorych pisalem wyzej ...
Jestem bardzo ciekaw fachowych porad odnosnie mojego problemu. Najwazniejsza ta odcinka dziwna i brak mocy 6-7k rpm.
A tu moj problem obrazowo ;-)
http://www.niemiec.user.icpnet.pl/aaa/wykresyexcel.jpg
Wykres Kaji oraz Insane to identyczne silniki - mniej lub wiecej seryjne :wink: