PDA

Zobacz pełną wersję : Zmiana wiązki kabinowej D13B3 na D15B7 świeci SRS

ochos
15-12-12, 21:38
Witam! Problem mam taki że po mini-me z D13B3 na D13B7 cały czas świeci się SRS. Próbowałem reset ale wcale nie reaguje;(. Zapewne jakiś problem w kabelkach.Może ktoś z kolegów (lub koleżanek:D) spotkał się z tym problemem i wie co i gdzie przełożyć żeby to zadziałało.Znam się tyle o ile, tak że proszę o jasne odpowiedzi, abym mógł to pokapować.Będę wdzięczny za każdą (oczywiście sensowną) podpowiedź.

ochos
16-12-12, 12:54
Hej koledzy nikt nie miał takiego kłopotu?,święta idą a tu się czerwone pali na tablicy i wkurza. Czekam na sugestie, zapewne nie jestem odosobnionym przypadkiem i dobra rada by się przydała:)

mixturant
16-12-12, 13:19
A masz w d13b2 na wyposażeniu poduchy? Przekładałeś całą wiązkę z d15b7 czy sztukowałeś?

ochos
16-12-12, 15:13
Całą wiązkę przekładałem, bez sztukowania,tak ma na wyposażeniu poduchy(nobleska):)

ochos
17-12-12, 14:14
No koledzy,temat stanął a pomysłów widzę brak. Nikt nie walczył z tym tematem? No chociaż jakaś mała sugestia żebym ruszył z miejsca:)

Ten świecący SRS naprawdę wkurza,chyba odłączę kostkę żeby zgasło,ale nie poprawi to mego samopoczucia,bo temat trzeba będzie jednak doprowadzić do, mam nadzieję, szczęśliwego końca:)

Mathius4
18-12-12, 20:39
Robiłeś reset ogólnie kompa, czy resetowałeś też osobno sensor Air Bag, przez zwarcie kostki obok skrzynki bezpieczników ?

ochos
18-12-12, 21:54
Kompa resetowałem kilka razy, tak że ten temat przećwiczony. Co do resetu sensora SRS to jak pisałem na wstępie nie reaguje.Wpiąłem w żółtą kostkę dwa kabelki z wyłącznikiem(wykombinowałem je jak miałem gaźnik i starą wiązkę to zapalił się SRS i procedurą kasowania poradziłem sobie bez kłopotu). Teraz jednak po podłączeniu nic się nie dzieje, nie miga lampka pali się cały czas.Reasumując -stara wiązka od D13,można było zrobić reset,teraz po zmianie na D15b7 lipa,nie reaguje na nic, wku...a oko:(.

KamilWWL
18-12-12, 21:59
Zawsze można wyjąć żarówkę, ale to nie jest rozwiązanie :(

ochos
18-12-12, 22:04
Pewnie że można, ale jak wcześniej pisałem nie poprawi to mego samopoczucia,potrzebna mi rada co z tym zrobić bo mi jakoś pomysłów brak;(

ochos
03-02-13, 15:22
I sprawa się wyjaśniła.Elektryk to ogarnął.Okazało się że wiązka kabinowa była od hani bez SRS-a. Tak więc centralka nie miała zasilania i dopiero parę kabelków załatwiło temat, a przy okazji trzeba było też ogarnąć sygnał bo przy SRS jest przekaźnik ;)