suchy-wolk
15-12-12, 20:06
Witam. Od kiedy zakupiłem samochód kilka miesięcy temu miałem problem z tylnym spryskiwaniem szyb. Na początku nie było plastiku, który jest jakby przedłużeniem wycieraczki, czyli tzw. zaślepki więc płyn pryskał w linii prostej za auto na ziemię. Po zakupieniu plastiku w serwisie i założeniu go na wycieraczkę, pojawił się kolejny problem... Otóż gdy plastik jest założony, to płyn rozbryzguje się po całej tylnej klapie i w ogóle nie trafia na szybę.
Wygląda to tak, jakby brakowało jakieś dyszy rozpylającej płyn na różne strony, ale pytałem w serwisach i dla nich problem leży w silniczku. Nowy silnik wycieraczki tylnej to koszt ok.450 PLN, więc nie mało... dlatego też może są jakieś inne rozwiązania tego problemu? Płyn leci, wycieraczka się kręci, więc mam nadzieję, że jakaś nakładka czy dysza załatwiła by sprawę, pytanie tylko czy da się to naprawić bez wymiany całego mechanizmu? :(
Honda CIVIC VII
MODEL: EP2394E, 2004 rok, 3-drzwi (ver.SPORT)
SILNIK: D16V1
Wygląda to tak, jakby brakowało jakieś dyszy rozpylającej płyn na różne strony, ale pytałem w serwisach i dla nich problem leży w silniczku. Nowy silnik wycieraczki tylnej to koszt ok.450 PLN, więc nie mało... dlatego też może są jakieś inne rozwiązania tego problemu? Płyn leci, wycieraczka się kręci, więc mam nadzieję, że jakaś nakładka czy dysza załatwiła by sprawę, pytanie tylko czy da się to naprawić bez wymiany całego mechanizmu? :(
Honda CIVIC VII
MODEL: EP2394E, 2004 rok, 3-drzwi (ver.SPORT)
SILNIK: D16V1