Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : parownik??

b0mbeleQ
19-10-07, 14:37
bylem dzis u pana waldka na bemowie zeby mi gaz wyregulowal bo mi gasl na wolnych obrotach ;) wyregulowal mi tyle ile mogl ale powiedzial ze raczej dlugo niepojezdze i sie znow zaraz rozreguluje. powiedzial ze bedzie trzeba wymienic praownik i cos tam obok niego. powiedzial ze koszttego 400 zł . co o tym sadzicie??

karpik85
01-11-07, 12:55
Napiszę Ci tyle, ze to 400 to troche dużo, bo nowy parownik możesz kupić i wymienić sam, to nic wielkiego. A jeszcze taniej bedzie jak kupisz zestaw naprawczy i wymienisz w parowniku wszystko. Wtedy ze starego zostaje Ci tylko aluminiowa obudowa, bo w tym zestawie naprawczym jest dosłownie wszystko, czyli membrany, uszczelki, zaworki itd. Zestaw taki kosztuje ok. 50-80 złotych. Można to zrobić samemu, budowa parownika jest prostrza niż konstrukcja cepa - wiem, bo sam sobie w ten sposób regenerowałem parownik BRC i do dziś jeździ w tamtym aucie u kolejnego właściciela. Jak chcesz to na priv moge Ci dać namiar na faceta z Allegro, który ma większość zestawów naprawczych w normalnej cenie i w dodatku zna sie na tym czym handluje.