PDA

Zobacz pełną wersję : Hamowanie

Guciu
14-12-12, 14:24
Witam
Potrzebuje pomocy gdyż nie wiem już co robić, Honda ostatnio miała wymieniane przewody hamulcowe i od tego czasu jest problem,mianowicie pedał hamulca uciekał w podłogę przy hamowaniu i dopiero jak był w podłodze to hamowało. Odpowietrzyłem hamulce jest trochę lepiej ale nadal ucieka w podłogę i jak wcisnę hamulec do końca to obroty zaczynają rosnąć, i jak naciskam pedał hamulca tak jak by z serwa wydobywa się dźwięk jak by ktoś pompował pompką do rowera. Na zgaszonym silniku pedał jest taki jak był przed wymianą przewodów a dokładnie na takiej samej wysokości

MadSkillz84
14-12-12, 22:13
Zapowietrzony układ...pomimo tego że odpowietrzałes może cos byc jeszcze , zrób według instrukcji,zachowaj kolejność,dodatkowo, jeżeli przewody były wymieniane, jest możliwośc wycieku (nieszczelności) może byc zle zarobiona końcówka.Sprawdz.

Badboy96
14-12-12, 23:06
odpowietrz dokładnie układ, ja tak miałem kiedyś, dopiero jak porządnie odpowietrzyłem (przelałem układ podciśnieniowo przy każdym kole tak że 2 razy zalałem prawie cały zbiorniczek płynu) i dopero to pomogło

Guciu
15-12-12, 00:21
No ja odpowietrzałem tylko raz, parę osób pisało mi żeby przy odpalonym silniku odpowietrzyć, jest jakaś różnica wtedy ?

marcus209
15-12-12, 09:50
Jedynie taka, że masz wspomaganie hamulca. Szkoda paliwa.