Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : Spryskiwacz tylnej szyby

Raati
18-10-07, 21:22
Witam,
mam pytanko. Nie działa w moim civicu spryskiwacz tylnej szyby. Nie słychać pompki spryskiwacza. Patrzyłem na bezpieczniki, to ze spryskiwaczem podpięta jest również wycieraczka, która chodzi. Zatem co może być powodem usterki oraz jak ewentualnie j± dokładnie zdiagnozować/usun±ć?
Raati

Melf
19-10-07, 07:17
Ja stawiam na pompke tylnej szyby. jak masz gietkie rece to wymienisz to przez 15 minut:)

Romi
19-10-07, 08:46
wez miernik i sprawdz czy prónd idzie do pompki, jak idzie to masz sprawe jasna...spalił sie silniczek, jak nie dochodzi, a bezpiecznik ok to szukasz przerwy na kablu miedzy pompka a skrzynka :)

harnas82
30-10-07, 15:20
Witam serdecznie. W mojej Hani mam podobny problem tylko ze u mnie slychac jak kręci silniczek, ale nie pompuje płynu do rurki spryskiwacza...z przodu wszystko hula jak należy(stan płynu w zbiorniczku prawie maks). Pomocy drodzy forumowicze:) Pozdrawiam.

dogg69
30-10-07, 21:49
Pewnei rurka sie zapchala albo dysza z tylu ,
Jak wlaczy ci sie silniczek to powinienes po podniesieniu maski widziec czy idze plyn rurka ktora idzie do tylu, jak widzisz ze wychodzi, sprobuj przetkac ta dysze z tylu bardzo cienka igla, jak nie pojdzie, odlacz rurke od dyszy z tylu i sprawdz czy leci z rurki, jak nie to probuj w jakis autmagicnzy sposob przedmuchac ta rurke ( kompresor ? )

jahsiotr
31-10-07, 11:05
ja bym sie cieszyl na Waszym miejscu ja z kolei jak tylko troche bardziej wdepne w mojej hondzie to mi sam plyn leci z tylnego spryskiwacza i sie robia takie brzydkie zacieki ciagle.

dogg69
31-10-07, 11:25
To komputer pokladowy sam na podstawie wyzszej predkosci stwierdza ze nalezy ci poprawic widocznosc w tylnej szybie :d :d :d

jahsiotr
31-10-07, 13:54
taa hyhyh :D dobre rozumowanie :D