Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Nie wiem co się dzieje z układem chłodzenia, POMOCY!!!

KoszykCivic
14-12-12, 00:04
Witajcie.

Pisałem już wcześniej na temat wycieku z chłodnicy ale problem został rozwiązany. Teraz mam taki problem, ta gumowa rura co leci od chłodnicy (przy korku) jest gorąca a ta druga od spodu chłodnicy ktora prowadzi przez termostat jest zimna, temperatura jest 1/2 wskazowki, ogrzewa normalnie, nic sie nie gotuje, plynu nie ubywa, ale nie wiem czemu on jest zimny po rozgrzaniu sie, przeciez powinien byc obieg plynu i rura powinna być ciepła.. No i druga sprawa jak zgasilem silnik to parowala troszeczke chlodnica.. Dziwne zjawisko, pomożcie bo juz nie mam zielonego pojecia co jest z tym ukladem.. A może do wymiany termostat...? POMOCY LUDZIE... :/

Gr4b3Q
14-12-12, 00:11
Termostat do wymiany - nie otwiera dużego obiegu i dlatego ta rura jest zimna - brak przepływu = brak wymiany ciepła.

KoszykCivic
14-12-12, 06:37
tak myślałem, dzieki mordeczko :)

T0mekk1
14-12-12, 10:01
A czy czasami ten dolny wąż nie powinien być chłodny? Wg mnie powinien się zrobić ciepły jak termostat otworzy duży obieg, czyli jak temp. wzrośnie powyżej 90 stopni. Jakby był cały czas ciepły tzn że termostat nie trzyma. Takie jest moje zdanie.

KoszykCivic
14-12-12, 11:57
No tak, ale tez wąż na dole, powinien byc cieply chociaz troche bo wtedy jest obieg plynu a u mnie byc ciagle zimny, nawet jak temp. byla 1/2 wskaznika, jeden byl az goracy az para mala leciala z chlodnicy, wiec termostat wcale nie otwieral, zacinal sie.

T0mekk1
14-12-12, 12:30
Rozumiem:).

KoszykCivic
15-12-12, 15:23
No witajcie, problem jednak nie zostal rozwiazany.. :/ Juz mam dosyc tej Hondy zawsze cos.. :/ Termostat zostal wymieniony, plyn i korki tez i dalej mi wyrzuca plyn... :/ Kurde juz naprawde nie wiem co mam robic.. A druga sprawa nawet nie wlacza sie wentylator chlodzenia oraz klimatyzacji, moze to jest przyczyna?

I jak zrobić te wentylatory bo juz mi rece opadaja.. :/

T0mekk1
15-12-12, 17:29
Klimatyzacja może się nie włączyć ze względu na temp. panujące na dworze. Co do wentylatora chłodzenia to tu się nie znam.

Marecki
15-12-12, 23:26
No witajcie, problem jednak nie zostal rozwiazany.. :/ Juz mam dosyc tej Hondy zawsze cos.. :/ Termostat zostal wymieniony, plyn i korki tez i dalej mi wyrzuca plyn... :/ Kurde juz naprawde nie wiem co mam robic.. A druga sprawa nawet nie wlacza sie wentylator chlodzenia oraz klimatyzacji, moze to jest przyczyna?

I jak zrobić te wentylatory bo juz mi rece opadaja.. :/
Jesli nie włacza się wentylator, to najpewniej przyczyną będzie jego(ich) czujnik. Jeżeli chodzi o tą drugą sprawę to najprawdopodobniej UPG...