Zobacz pełną wersję : Honda Prelude V coś stuka przy ruszaniu;/;/ help!!
Panowie/Panie mam pewien problem;/ a mianowicie w mojej preludzie V cos mi stuka przy ruszaniu;/
opisze tak troszake ten problem moze bedzie ktos wiedzial o co kaman.
A wiec tak jak przyhamuje np w korku i chce ruszyc z 1 to jest takie dziwne ^puk^puk^ dodam ze wszystkie tuleje wahaczy lączniki stabilizatorów it wszystko jest sztywne koncowki swożnie tez. Moze mial ktos podobny problem i moze podzielic sie informacją to bylbym bardzo wdzieczny.
Pozdrawiam i czekam nas jakies odpowiedzi:)
może przeguby? albo łapy silnika
przeguby okej nie klikaja wogole na skretach itp,
a lapy to co odkrecilyby sie?
przeguby okej nie klikaja wogole na skretach itp,
Nie muszą jeśli chodzi o zewnętrzne
Jeśli wewnętrzne będą miały luz to może pukać właśnie jak opisujesz
Podnieś auto i zobacz jakie masz luzy na całej półosi
Ostatnio miałem podobny przypadek co prawda w Cifie i okazał się winny wewnętrzny przegub
no dobra dzieki sprawdze tak jak mi napisales...
a to moze byc spowodowane np maglownica?
jak stuka to moze byc przegub wewnetrzny
sworznie (najczesciej gorny)
jakas tuleja
Dokładnie i to najczęściej objawia się na prostej drodze a w ekstremalnych przypadkach są nawet drgania na kierownicy i całym aucie
Wiecie co mam delikatne drgania tak pomiedzy 90 a 120 pozniej juz nie i tez jak hamuje z tych predkosci ale to delikatne tylko. Jutro hanka idzie na kanal i bede badal sprawe;p a jakis luz moze byc na tych pzegubacg czy wogole? a moze tez byc wina np magla?
sworznie (najczesciej gorny)
jakas tuleja
sworznie okej sa tuleje tak samo drazki kierownicze i koncowki tez.
delikatnie guma na laczniku stabilizatora jest peknieta ale to chyba by stukalo jak by sie po dolach jechalo a nic nie stuka tylko takie puk przy ruszaniu przy hamowaniu nic nie stuka;/
musi byc leciutki luz na poloskach z przegubami, jak skrecasz kola to sie lekko wysuwa i chowa ;]
jak zlapiesz za poloske to nie powinna sie krecic tylko lekko chowac i wysuwac
Może jakaś metalowa osłonka np kolektora wydechowego się odkręciła i stuka? Raz mi się coś takiego zdarzyło. Od wibracji silnika przy ruszaniu różne elementy mogą "stukać".
Może jakaś metalowa osłonka np kolektora wydechowego się odkręciła i stuka? Raz mi się coś takiego zdarzyło. Od wibracji silnika przy ruszaniu różne elementy mogą "stukać".
wiesz co to jest takie gluche puk tak mi kiedys tuleja w omedze stukala alu tutaj wszystko jest oke w zawieszeniu bylem dzisiaj na szarpakach i mi sprawdzali. zostaja te przeguby chyba jak koledzy wyzej napisali;/ sam nie wiem. kurde tylko to jest jak zmienilem kola na zimowe ;/ odrazu zaznacze ze są przykrecone haha:)
jeszcze zobacze moze to zacisk halasuje?;/ dodam ze jak delikatnie rusze i nacisne delikatnie pedal hamulca i gas mocniej to nie ma tego stuku;/ na dolach nic nei stuka
a poduszki silnika sa okej ?
moze byc tak ze wydech za bardzo lata i sie obija o cos
wjedz na kanal, zaciagnij reczny, wchodzisz pod auto a ktos rusza
wtedy sluchasz gdzie puka ;]
poduchy silnika okej wszystko juz posprawdzane i zostaja tylko te przeguby chyba;/
sluchajcie jest taka sprawa ze jak ostro zahamuje do te pukanie znika na chwilke i jak znow delikatnie zahamuje i szybko rusze to jest puk;/ na dolach nic nie stuka ani nic. juz mi dzisiaj znajomy mechanik tez sprawdzal i mowi ze nie wie co.. a moze byc tez od poduszek amorow? lub slabe amoski ?
Sprawdz zawiasy w drzwiach, czy nie mają luzu. U mnie to bylo to :)
dzisiaj wszystko posprawdzam i zobaczymy co wyjdzie:)
Ogarnieta sprawa z tym pukaniem? Co to było? Mam ten sam problem w preludzie. Na przeglądzie powiedzieli mi, ze to gumy drążka reakcyjnego, inny mechanik powiedział że to poduchy silnika, a trzeci że poduchy okej... Nie mam pojęcia co to może być ;/