Zobacz pełną wersję : Lamp angel eyes
ernestszczecin
18-10-07, 13:45
Siemka kupiłem Moją HANECZKE z lampami angel eyes, na lampach nie jest wybita homologacja E11 tylko jest naklejka z tym napisem. Pytanie czy ma homologacje europejską czy nie??
Angel eyes raczej nie posiadają homologacji. Sprawdz sobie jakiej firmy masz, poszukaj na allegro takich samych i popatrz w opisie czy mają homologację. Ostatnio chyba się pojawiły z homologacją ale niestety nie są tak fajne jak te starsze.
Ja mialem SONARa i nie miały homologacji. Mam nadzieje, że chociaż trochę pomogłem.Pzdr
Równiez mam Sonara i nie maja homologacji. W dodatku słabiutko swieca, ale to podobno roznie z nimi bywa.
Tak kupilem, ale na zime chce zalozyc serie :d
ernestszczecin
18-10-07, 14:43
Są sonara, a przy przeglądach nie mieliście problemów, czy się nikt nie czepia. Moje świecą dobrze.
Dzięki za info.
generalnie taka anegdotka: kolega jechal do mnie odelzonym CRXem z płytami z plexi wbitymi na stałe zamiast szyb, maską z laminatu i wydechem budzacym dzieci 2 przecznice dalej od przejazdu. Zabrali mu dowód rejestracyjny na kontroli za brak owej homologacjii na -uwaga-postojówkach.
Przegląd mozesz przejsc nawet bez KATa wystarczy odpowiednie podejscie do sprawy. Ale nadgorliwy niebieski pusci Cie do domu na girach.
Przy przeglądzi nie powinineś mieć problemu. Wystarczy, że są dobrze wyregulowane i świecą tak jak powinny. Tak jak chłopaki mówią jeżeli policja się nie doczepi nie będziesz miał problemu. Mnie kiedys zatrzymali na jakiejś wiosce bo im sie ringi podobały jak świecą a o homolagacje nawet nie spytali - pewnie miałem sporo szczęcia.
Jak słabo świecą wymień żarówki na nowe i powinno być lepiej.
ernestszczecin
19-10-07, 11:41
Fajno dzięki za pomoc.
pozdro
Pojawiły się ostatnio na allegro lampy z homologacją E 11, która jest wydawana na wyspach Brytyjskich ale trzeba zwrócić uwagę czy światła te można przestawić na ruch prawostronny bo jesli nie to sama homologacja E 11 nie wystarczy.
co do sonara to są już z homologacją, brat kupił i jemu świecą całkiem nieźle, ale spotkałem się u kumpla z lampami również sonara ale bez homologacji i świeciły beznadziejnie, a co gorsze nie było możliwości jakiejkolwiek ich regulacji. Co do przeglądu, tak jak już wcześniej pisano.... raczej nie ma problemu.