Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Lamp angel eyes

ernestszczecin
18-10-07, 13:45
Siemka kupiłem Moją HANECZKE z lampami angel eyes, na lampach nie jest wybita homologacja E11 tylko jest naklejka z tym napisem. Pytanie czy ma homologacje europejską czy nie??

squad05
18-10-07, 14:02
Angel eyes raczej nie posiadają homologacji. Sprawdz sobie jakiej firmy masz, poszukaj na allegro takich samych i popatrz w opisie czy mają homologację. Ostatnio chyba się pojawiły z homologacją ale niestety nie są tak fajne jak te starsze.
Ja mialem SONARa i nie miały homologacji. Mam nadzieje, że chociaż trochę pomogłem.Pzdr

miker
18-10-07, 14:07
Równiez mam Sonara i nie maja homologacji. W dodatku słabiutko swieca, ale to podobno roznie z nimi bywa.
Tak kupilem, ale na zime chce zalozyc serie :d

ernestszczecin
18-10-07, 14:43
Są sonara, a przy przeglądach nie mieliście problemów, czy się nikt nie czepia. Moje świecą dobrze.
Dzięki za info.

gruszkin
18-10-07, 16:37
generalnie taka anegdotka: kolega jechal do mnie odelzonym CRXem z płytami z plexi wbitymi na stałe zamiast szyb, maską z laminatu i wydechem budzacym dzieci 2 przecznice dalej od przejazdu. Zabrali mu dowód rejestracyjny na kontroli za brak owej homologacjii na -uwaga-postojówkach.

Przegląd mozesz przejsc nawet bez KATa wystarczy odpowiednie podejscie do sprawy. Ale nadgorliwy niebieski pusci Cie do domu na girach.

squad05
19-10-07, 09:27
Przy przeglądzi nie powinineś mieć problemu. Wystarczy, że są dobrze wyregulowane i świecą tak jak powinny. Tak jak chłopaki mówią jeżeli policja się nie doczepi nie będziesz miał problemu. Mnie kiedys zatrzymali na jakiejś wiosce bo im sie ringi podobały jak świecą a o homolagacje nawet nie spytali - pewnie miałem sporo szczęcia.
Jak słabo świecą wymień żarówki na nowe i powinno być lepiej.

ernestszczecin
19-10-07, 11:41
Fajno dzięki za pomoc.
pozdro

Paris
22-11-07, 09:29
Pojawiły się ostatnio na allegro lampy z homologacją E 11, która jest wydawana na wyspach Brytyjskich ale trzeba zwrócić uwagę czy światła te można przestawić na ruch prawostronny bo jesli nie to sama homologacja E 11 nie wystarczy.

Spike
22-11-07, 13:49
co do sonara to są już z homologacją, brat kupił i jemu świecą całkiem nieźle, ale spotkałem się u kumpla z lampami również sonara ale bez homologacji i świeciły beznadziejnie, a co gorsze nie było możliwości jakiejkolwiek ich regulacji. Co do przeglądu, tak jak już wcześniej pisano.... raczej nie ma problemu.