Zobacz pełną wersję : Wyniki badań zbieżności kół.
Bladyrunner
18-10-07, 11:33
Witam.
Jestem tu nowy i kompletnie zielony :)
Chcę kupić Hondę Civic 1.5 V-tec 5d 98r.
Sprzedawca w ogłoszeniu podaje moc 115 KM. Mam wątpliwości czy taki silnik istnieje ale zakładam, że to V-Tec E 90 KM.
Wczoraj robiliśmy przegląd homologacyjny i wyszły takie wyniki dla zbieżności kół:
Przód 2mm, tył 0,5 mm
Czy ktoś się orientuje czy to sa dopuszczalne wartości?
Witam.
Sprzedawca w ogłoszeniu podaje moc 115 KM. Mam wątpliwości czy taki silnik istnieje ale zakładam, że to V-Tec E 90 KM.
Wczoraj robiliśmy przegląd homologacyjny i wyszły takie wyniki dla zbieżności kół:
Przód 2mm, tył 0,5 mm
Czy ktoś się orientuje czy to sa dopuszczalne wartości?
Taki silnik istnieje i źle zakładasz!!Jest to VTEC Econo i ma 115 KM. Sprawdź symbol jednostki.Ma być : D15Z8
Taki silnik istnieje i źle zakładasz!!Jest to VTEC Econo i ma 115 KM. Sprawdź symbol jednostki.Ma być : D15Z8
Potwierdzam tez mam taki silniczek. 90 konne wychodziły w budzie przed liftem
Zajrzyj tu --> http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=30105
Slawkowski
18-10-07, 12:52
Potwierdzam tez mam taki silniczek. 90 konne wychodziły w budzie przed liftem
to ja tez potwierdzam :) D15Z8 - 114 KM (katalogowe).
Bladyrunner
18-10-07, 13:24
Dzięki za rozwianie wątpliwości.
Zdjecie silnika. Chyba jednak D15Z8
i drugie pytanie: Skad tyle rdzy na śrubach itp? Czy to normalne w roczniku 98? Jak to oceniacie? Jutro robię przegląd przedsprzedażowy w ASO. Może tam coś powiedzą. Auto jest z niemiec. Zaczynam się zastanawiać czy nie po zalaniach :/
http://img.otomoto.pl/photos/original/C3/C357/C35759/C3575945_5.jpg
Bassmaster
18-10-07, 21:43
Rdza na śrubach osłony kolektora wydechowego to nic, co do innych śrub to możliwe, że silnik był kiedyś myty.
Jeśli chcesz zobaczyć czy to może "popowodziówka" to jeśli sprzedawca pozwoli ściągnij boczek z jednych drzwi i zajrzyj tam lub pod tapicerkę bagażnika (także boczki), może znajdziesz ślady obecności wody.
Witam.
Przód 2mm, tył 0,5 mm
Czy ktoś się orientuje czy to sa dopuszczalne wartości?t
norma to 2mm, ja przod mam na 0 a tyl na -3mm i nie zdziera jest wszycho ok:) nie ściąga..
tyle ze tyl mialem jak kupowalem na -7 i tylko do 3 udalo sie zjechac regulacja...mozna inaczej na 0 wyprowadzic ale nie bawilem sie w to..