Zobacz pełną wersję : uszczelka pod głowicę!
pawel000051
12-12-12, 19:26
Witam! mam pytanko jakie były zakładane fabrycznie uszczelki pod głowice do silnika d16a6 grafitowe czy metalowe?? jeśli grafitowe to mogę złożyc metalową?? gość w serwisie powiedział że nie! i że pod metalową musiał bym przeszlifować blok silnika bo musi być wszystko idealnie proste!
ma chłop racje. Moim zdaniem załóż grafitowa
Witam! mam pytanko jakie były zakładane fabrycznie uszczelki pod głowice do silnika d16a6 grafitowe czy metalowe?? jeśli grafitowe to mogę złożyc metalową?? gość w serwisie powiedział że nie! i że pod metalową musiał bym przeszlifować blok silnika bo musi być wszystko idealnie proste!
a co za problem liznąć głowice???
głowica to nie porblem:) mowa o bloku
można ale trzeba go wyciągac z komory i leśli kolega wymienia tylko uszczelke to napewno nie wyjmował bloku.
zawsze można wyjąć jeśli ktos ma taką możliwość i doprowadzić do kultury odmalowująć VHT
pawel000051
15-12-12, 20:07
już złożyłem :P
pawel000051
16-12-12, 10:44
elwis royal! grafitowa :P
W moim EJ2 była grafitowa,wstawiłem metalową OEM z D16Y8, zrobiłem tylko planowanie głowicy bez bloku. Przejechałem ponad 10tyś km i żadnych problemów, Szkoda że włożyłeś grafitową po metalowej może by doszło z 1KM:cool:
tobie sie udało. Na metalowej jest duze ryzyku ze coś pójdzie nie tak wiec po co sie stresowac? Jeśłi przygotujesz obydwie powierzchnie metalowa uszczelka bedzie lepsza.