Zobacz pełną wersję : Traction bar - co daje?
Jareckiskate
12-12-12, 19:20
Witam.
Traction bar - widziałem parę zdjęć ale nie wiem po co to i do czego?
Jakie są zalety i wady takiego czegoś?
Z góry dziękuje i pozdrawiam.
No to przeciez napisalem - traction bar ma zapobiegac podskakiwaniu kola (wheel hop) podczas gwaltownego ruszania.
Stabilizator, czy to na przodzie czy na tyle, sluzy zupelnie czemu innemu (transfer masy) i dziala w zakrecie.
Jesli nosisz sie z zamiarem kupna traction bara, ktory obecnie !markos ma na sprzedaz, to uderz do niego po wiecej szczegolow, bo jako uzytkownik na pewno bedzie mogl cos ciekawego powiedziec.
EDIT:
Sorry widze ze !markos juz sprzedal traction bara. Tak czy siak na pewno moze dac opinie z pierwszej reki.
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?157408-Zawieszenie&highlight=TRACTION
Wystarczy trochę poszukać...
Jareckiskate
15-12-12, 20:06
Kurcze, fajna sprawa.
Prześladuje mnie to podskakiwanie kół.
Chyba sobie zrobię takie coś.
pytanie mam czy można to wykombinować w Vgen sedan EG8?
konstruktor
15-12-12, 21:04
pytanie mam czy można to wykombinować w Vgen sedan EG8?
tak
marcinkoziel2
17-06-17, 13:09
Mam takie w sprzedarzy ;)
To jest lek na podskakiwanie kół...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170617/e5869d28f422ef3fed2a46ff216f272b.jpg
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Tak na oko trochę słabo się to zerżnęło z full-race, kąt mocowań pod drążki jakby z lekka nie taki jak trzeba, albo to kwestia zdjęcia...
marcinkoziel2
18-06-17, 09:35
Wszystko sie zgrywa https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170618/b6d4ed529590bda1d3f3ffdbe10662fb.jpg
To jest według Ciebie w linii drążków, tak? Aha, to spoko.
marcinkoziel2
19-06-17, 01:07
To jest według Ciebie w linii drążków, tak? Aha, to spoko.
Nie wiem jakie masz doswiadczenia z T barem. Ale by wyeliminowac spawanie uchwytów do czoła . Mocowanie jest nakladane cale na rure by bylo pospawane dookoła .
Jesdzilem na tym rok zanomim ktos to ode mnie kupił.
Ale jezeli kestes takim wyznawcą "partsów" z za granicy to zapraszam tutaj.
http://honda-eg6.blogspot.com/2012/06/k-tuned-traction-bar-for-eg.html?m=1
Pozdrawiam cie gorąco ! ;)
a jest jakiś ten bar do ej1? czy ten eg8 z sedesa również będzie pasował do qp-y?
marcinkoziel2
19-06-17, 13:26
a jest jakiś ten bar do ej1? czy ten eg8 z sedesa również będzie pasował do qp-y?
Bedzie pasował bo zakładalem tez do 5 gena
Jesdzilem na tym rok zanomim ktos to ode
Marcin,oboje wiemy że kłamiesz w tej kwestii bo dopiero pod koniec sierpnia skończyłeś spawac swojego i zacząłeś to testować ;P więc jeździsz na nim dopiero niecały rok a zacząłeś je sprzedawać zaraz po skonczeniu swojego xD co do wykonania to nie ma się czego czepiać bo jest naprawdę Profi !markos :)
marcinkoziel2
19-06-17, 15:18
Marcin,oboje wiemy że kłamiesz w tej kwestii bo dopiero pod koniec sierpnia skończyłeś spawac swojego i zacząłeś to testować ;P więc jeździsz na nim dopiero niecały rok a zacząłeś je sprzedawać zaraz po skonczeniu swojego xD co do wykonania to nie ma się czego czepiać bo jest naprawdę Profi !markos :)
Adi jezdzilem na nim od sierpnia zrobil kilka wyscigów . Zamowienia mialem fakt ale robilem dopiero w zime. Edwad jeszcze nie zalozyl wiec z czym ja niby kłame ? ;o moze inaczej powinienem napidac ze przejezdzilem sezon
Nie mam pojęcia co ma jakaś inna konstrukcja do treści tego wątku, zwracam jedynie uwagę na to, że uszy nie są w linii z drążkami i to akurat bardzo dobrze widać. Jak już bym coś takiego projektował od podstaw, to wziąłbym pod uwagę również ten szczegół. Bo w sumie po co tak mocno spawać, skoro i tak nie są w linii, więc mogą się lekko deformować w miarę ciągnięcia przez wahacze..? Widać, że zrobiony jest bardzo ładnie, ale w ogóle nie o tym mówię. Niby detal, ale jednak nie do końca przemyślany.
marcinkoziel2
19-06-17, 16:10
Nie mam pojęcia co ma jakaś inna konstrukcja do treści tego wątku, zwracam jedynie uwagę na to, że uszy nie są w linii z drążkami i to akurat bardzo dobrze widać. Jak już bym coś takiego projektował od podstaw, to wziąłbym pod uwagę również ten szczegół. Bo w sumie po co tak mocno spawać, skoro i tak nie są w linii, więc mogą się lekko deformować w miarę ciągnięcia przez wahacze..? Widać, że zrobiony jest bardzo ładnie, ale w ogóle nie o tym mówię. Niby detal, ale jednak nie do końca przemyślany.
Ale one w żaden sposob nawet nie mają prawa się wygiąć 2 x 5mm na tak krótkim odcinku nawet nie zadrży tym bardziej ze jest to spięte śrubą z tulejkami nierdzewnymi przez uniball
czyli to poza ładnym wykonem nie spełni zadania czy będzie rzeźba z zamontowaniem? o.o
marcinkoziel2
19-06-17, 16:31
czyli to poza ładnym wykonem nie spełni zadania czy będzie rzeźba z zamontowaniem? o.o
Wszystko pasuje pod oryginalne mocowania.
W moim b16turbo odczułem różnice . Koła przestały podskakiwać bo wahacz jest blokowany.
Zadanie spełni, ale ten jeden szczegół, przy tak ładnym wykonaniu, możnaby poprawić ;)
a jaka cena jest za te parę rurek i śrubek ? :)
marcinkoziel2
19-06-17, 17:43
Zadanie spełni, ale ten jeden szczegół, przy tak ładnym wykonaniu, możnaby poprawić ;)
Teraz robimy trzeci juz fibalny projekt wiec na pewno bede mial na uwadze twoja sugestie ;)
Nie boje sie krytyki
to ile za tą przyjemność?