Zobacz pełną wersję : komputer Sirocco i wtryski Hana
witam,
czy ktoś testował zestaw: komputer Sirocco i wtryski Hana.
Chętnie poznałbym opinię jka to działą razem ( ponieważ w oprogramowaniu Sirocco nie ma opcji podlaczenia wtrysków Hanna ale są inne o zblizonej rezystancji...)
inst sirocco dobrze wiesz ze jest poprostu kiepska z poziomu sterownika ja bym tego nie zakładał, ani nawet nikomu nie polecał...
rezystancja nie ma żadnego znaczenia w tym wypadku... ważna tu jest tzw. stała wtryskiwacza czyli ile lpg przeleci przez niego w danym czasie...
zakładając wtryskiwacze hana do tego sterownika jest zupełnie nie na miejscu.
rezystancja nie ma żadnego znaczenia
powiedz że zartujesz ?!
ważna tu jest tzw. stała wtryskiwacza
dla niebieskich Hana wydajność będzie OK.
ja wiem kolego... ale to nie o to chodzi, w oprogramowaniu masz wpisane np vatek rail 30 3ohm, czy reg fast, dlatego że producent sterownika i oprogramowania, badał laboratoryjnie te wtryski ze sterownikiem, i w oprogramowaniu jest zapisany logarytm za pomocą jakiego sterownik obsługuje wtrysk, może być tak że Ci się uda trafić na coś podobnego, ale to tak jak byś na siłę już chciał wsadzić tą listwę. Przyrostów parametrów lepszych na pewno nie uzyskasz niż na najtańszym valteku... aaa z jakością hana to bym mocno polemizował bo ostatnio jak byłem po zestaw w hurtowni to mieli całe wiadro zwróconych listew, za co dawać 100zł za wtrysk to nie mam pojęcia.
Hana swego czasu miały naprawdę dobrą opinię...
kupiłem auto ze sterownikiem Sirocco, na obecnej listwie ma przejechane juz ze 30tys i zaczął więcej palić, w związku z powyższym rozważam zakup "lepszych" wtrysków, albo po prostu znowu Valtekow.
to co w takim razie opłaca się teraz kupić ?
jak masz czerwone valteki to wystarczy w nich zmienić tłoczki, oryginalne 7zł sztuka, i ustawić skok, jesli inne to kupić całą listwę valteków za 120 złoty z tego co pamiętam i będzie git, jedyna dobra listwa na rynku to ac w-01, ale ona jest nowa i na pewno nie ma jej zapisanej Twój sterownik. więc odpada. Obecnie hana jest podrabiana przez jakąś chińską firmę i można się nieźle naciąć, sami hurtownicy nie wiedzą do końca co mają...
Sirocco to jest KME na zagraniczny rynek. A valteki musisz miernikiem zegarowym wykalibrować. Ja bym poszedł w hany np z jakiegos skelpu internetowego np Jacus czy cos w tym stylu.
tyle że kolega wyżej odradzał zakladanie Hana do tego sterownika...
hany maja 1,9ohm chyba.. i tu jest mały problem.. bo ten sterownik ich nie ma w menu...
normalna sprawa że musisz przeprowadzić kalibrację po zmianie tłoczków, mechanik Ci to zrobi za kilkadziesiąt zł, ale jak chcesz mieć spokój to po prostu kup nową za 120zł aaa starą oddasz do regeneracji i będziesz miał na zapas.
Jak nie ma jak wszystkie kme się obsługuje już jedynym softem od kme diego?