PDA

Zobacz pełną wersję : Wolno spadające obroty w d16a9 :(

Czaro4g
11-12-12, 23:17
Witam mam problrm a mianowicie chodzi mi o wolne spadanie obrotów silnika w 4genie d16a9 bez znaczenia czy silnik letni(po 5 min pracy) czy nagrzany po dluzszej trasie np . Może ktoś zajmował się tym i podpowie co mozna zrobić ???
Nie wiem czy to związane z tym ale czasem ciężko odpala(w sensie,że dłużej trzeba przekręcić) . Pozdrawiam :)

dEboo
16-12-12, 11:02
sprawdz przepustnice może być w niej dużo syfu, ewentualnie nieszczelnosci w dolocie dlatego wolno schodzi z obrotów. Kup środek do czyszczenia gaźników chyba albo taki do startu silnika w sprayu i na chodzacym silniku pryskaj nim w okolicach dolotu jak oroty się zwiększa znaczy że gdzieś łapie lewe powietrze.

adi d16a9
17-12-12, 20:23
ustaw poprawnie zapłon ;)

Czaro4g
22-01-13, 13:11
przepustnice sprawdzałem jest czysta ale dla pewności została wyczyszcona,dolot jest ori gumowy dolot i stożek simota i jest w kpl szczelny. podmieniałem nawet inny stożek i tak samo się zachowuje. Nie ma błędów na kompie.
Co do zapłonu to nie sprawdzałem jeszcze tego :) bo nie mam lampy stroboskopowej,ale w takim razie będę musiał :D
DZieki i pozdrawiam. Będę pisał jak dalsze posunięcia :)

Lechucrx
16-03-13, 15:18
A nie masz przypadkiem też tak że jak już spadną to się wskazówka "odbija" od około 300rpm i wraca do około 600-700rpm ?

Czaro4g
12-04-13, 10:30
Nie mam nikogo jeszcze póki co by mi ustawił fachowo zapłon tutaj w pobliżu a byle komu nie chce tego dać żeby spieprzył :) Ale fakt ze jest tak czasami ze spadną obroty do normalnych po odpuszczeniu gazu czyli ok 800rpm i skacze do 1000-1200 i dopiero spada do norny i juz wiecej nie podskakują dopóki nie dotkne pedału gazu .

xxxCHADZIAxxx
12-06-13, 21:30
lub silniczek krokowy bedzie out:)