michal303
11-12-12, 20:14
Witam borykam sie z dość dziwnym problemem, Auto Civic VI gen D14A4 Po zapaleniu auta falują obroty i wszystkie światła w aucie i na zewnątrz delikatnie mrugają mierzyłem ładowanie i ładowanie faluje w granicach 9,5-11 V. Jednak po przejechaniu około 2 km nagle ładowanie wraca i jest 13,8-14 V czyli ok. Po zgaszeniu auta po przejechaniu tych 2 km i ponownym zapaleniu auta ładowanie dalej jest ok ale po kilkukrotnym naciśnięciu gazu znowu faluje i znowu trzeba przejechać sie kawałek. Zmieniałem alternatory i jest podobny problem jednak zmieniałem na alternatory z innych silników i kostaka nie pasowała z tad moje pytanie:
1. Miał ktos podobny przypadek ??
2. Czy kostka wpinana w akternator ma jaki kolwiek wpływ na ładowanie alternatora ??
Wypinałem kabel który idzie od alternatora do skrzynki bezpieczników pod maska i na nim mierzyłem również ładownie i napiecie jest mniejsze niz powinno być i faluje
1. Miał ktos podobny przypadek ??
2. Czy kostka wpinana w akternator ma jaki kolwiek wpływ na ładowanie alternatora ??
Wypinałem kabel który idzie od alternatora do skrzynki bezpieczników pod maska i na nim mierzyłem również ładownie i napiecie jest mniejsze niz powinno być i faluje