Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Czy lusterka zewnętrzne różniły sie po liftingu 97?

ropa2
17-10-07, 17:41
Witam......czy lusterka zewnetrzne rozniły sie mocowaniem w tych z lat 95-96 od tych z lat 97-00?
Pozdrawiam.....
szukam lewego manuala ......chętnie kupie

Gruszka
17-10-07, 18:08
Byly takie same przed jak i po lifcie. Manualne i elektryczne.

ropa2
17-10-07, 19:36
i pieknie dziekuje za info.... ale mam zaciach poniewaz nie ma w sklepach nowych ...a niestety musze miec nowe....ciezarowka scieła mi na wąskiej drodze lewe lusterko..........a za uzywki ciezkie pieniazki trzeba wylozyc....

[ Dodano: Sro 17 Paź, 2007 ]
...jeszcze jedno...podejda lusterka od Rovera serii 400?...zdaje sie ze ten trojkacik jest taki sam?

Ben
18-10-07, 12:32
dadza rade, swoja droga na allegro sa tansze zamienniki do hond 5d - cos kolo 200zl takze mozesz tam uderzac, ja takie mam i nie narzekam :)

ropa2
18-10-07, 18:12
jakos nie moge znalesc zamiennikow.... w sklepach mowia ze poprostu takowych nie ma..
a allegro tylko uzywki po 200zl.......
znalazlem takie http://www.allegro.pl/item257369001_nowe_lusterko_zew_honda_civic_5d_95_ hatchback.html
ale musialbym kupic 2 sztuki....bo roznia sie od tych z Hondy

Gruszka
18-10-07, 19:27
Oryginalne manualne i tak ciezko znalezc. Chyba bedziesz musial zainwestowac w dwa lusterka elektryczne.

Mala podpowiedz:
Jesli szukasz oryginalnych Hondy, to pamietaj ze od wersji RHD (z kierownica po prawej stronie, czyli wiekszosc Hond, ktore sa sprowadzane z UK na czesci) lusterka beda pasowac, tylko nic nie bedziesz w nich widzial, poniewaz inaczej wyprofilowane sa trojkaty (inny jest kat calego lusterka wzgledem boku auta). Same obudowy bez trojkatow oczywiscie pasuja.

Radze Ci poszukac uzywek (calych lusterek z trojkatami) z wersji europejskiej, czy to od Rovera czy od Hondy.

Ben
18-10-07, 20:02
jakos nie moge znalesc zamiennikow.... w sklepach mowia ze poprostu takowych nie ma..
a allegro tylko uzywki po 200zl.......
znalazlem takie http://www.allegro.pl/item257369001_nowe_lusterko_zew_honda_civic_5d_95_ hatchback.html
ale musialbym kupic 2 sztuki....bo roznia sie od tych z Hondy

ja kupilem dokladnie takie same, i nie dosc ze full elektryka to jeszcze podgrzewane, i taniej mnie wyszlo anizeli zakup dwoch uzywek, bo za lewe wolaja srednio 300-400zl takze bezsens, a jezeli chcesz wymienic tylko 1 to hmmm powiem ci ze gosc ktory to sprzedaje mial we wlasnej hondziawce jedno takie drugie takie i w sumie gdyby mi nie powiedzial to bym nie zauwazyl :D swoja droga jeden z wlascicieli to ... Gruszka ma na nazwisko :D z poczatku myslalem ze to ten Gruszka z forum :P

Gruszka
18-10-07, 20:13
Ja kupilem uzywane (elektryczne, podgrzewane, lewe) za 150pln, ale rzeczywiscie czasem ceny uzywek sa z kosmosu.

Ale te od Rovera sa calkiem ladne i na miejscu ropy2 bym je bral :) Do tego pare kabelkow, przycisk od sterowania lusterek i ew.podgrzewania :)