Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Aerodeck VI nie chce odpalac.

kubabednarczuk
10-12-12, 10:44
Witam panowie. Przeszukałem forum ale nie mogę znaleźć odpowiedzi na mój problem.Niedawno zakupiłem swoja pierwsza Hondę- Aerodecka 1.4 z 1998r .Prawie wszystko jest ok z wyjątkiem odpalania samochodu.Zdarza się,ze nie chcę on odpalić.Po przekręceniu kluczyka wszystkie kontrolki zapalają się i gasną jak zwykle, słychać pykniecie i prace pompy ale samochód w ogóle nie próbuje zakręcić. Czytałem o przelutowaniu przekaźnika paliwa(chociaż słychać prace pompy więc nie wiem czy to on szwankuje),ale nie mogę go znaleźć(za schowkiem go nie widzę).Dodam,że najczęściej problem pojawia się na ciepłym silniku (prawie za każdym razem po przejechaniu paru kilometrów zgaszeniu i probie odpalenia) pojawia się na ciepłym silniku.Wtedy odłączam kleme od aku i po kilkudziesięciu samochodzik odpala.zastanawiam się czy to np nie świruje imo. Miał ktoś podobny problem?Będę bardzo wdzięczny za pomoc.Pozdrawiam

kowal162
10-12-12, 11:14
Mi to wygląda na rozrusznik a dokładniej na jego cewkę.

kubabednarczuk
10-12-12, 12:47
Dzisiaj kilkukrotne odpinanie klemy nie pomogło,ale po lekturze jednego z wątków na forum wrzuciłem samochód na wsteczny i przepchnąłem o pół metra po czym od razu odpalił wiec to chyba rozrusznik.

Igor26
10-12-12, 16:39
Siemka. Mam propozycję może głupią bo głupią ale u mnie skutkowała jak znowu tak Ci się stanie to puknij lekko w obudowę rozrusznika i spróbuj odpalić. Jeżeli pomorze to wcale nie musi to być winna rozrusznika tylko równie dobrze kostki stacyjki.

Bobas
11-12-12, 22:07
Też to miałem! Kręć stacyjką od 0 do zapalena kontrolek parę razy szybko i za którymś razem próbuj odpalać. Mi w końcu zaskakiwało. Później zrobił mi z tym kolega porządek, ale nie pamiętam co było przyczyną.

kubabednarczuk
12-12-12, 01:49
Pytanko na przyszłosc,gdzie jest ukryty przekaznik pompy paliwa?

mathew
12-12-12, 21:33
przekaźnik pompy powinien być gdzieś po lewej stronie od kierownicy, możliwe że pod schowkiem COIN- tam był w IV gen. Jeżeli chodzi zapalanie - to rozrusznik się zawiesza

kubabednarczuk
18-12-12, 02:01
Potrzebuje zakupic rozrusznik,ale nie mam pojęcia jaki mam silnik?D14A4 czy jakis inny?

mirasek
18-12-12, 08:45
aerodeck 1.4 z 1998 powinien mieć pod maską d14a8 lub zdławiony d14a7

Kaznoś
14-04-14, 09:47
Przekaźnik pompy paliwa - pod kierownicą po lewej. Szara kostka zaraz za wajchą do otwierania przedniej klapy, klucz płaski 10.

DamianPietras
14-04-14, 16:45
mialem taki sam przypadek w mojej hance , ale mój to diesel. przyczyna styki główne rozrusznika . Cewka wyrzucała ale styki były nadpalone. Kupiłem identyczne gdzieś na allegro, koszt kilkanaście zł.

bartek_levis
14-04-14, 17:36
podaj vin to sprawdzę jaki powinieneś mieć silnik obstawiam d14a8 i jak cos chyba mam rozrusznik od d14 jak coś pisz pw