Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : centralny zamek - otwiera tylko drzwi kierowcy

woocasch
08-12-12, 17:49
witam

mam problem z centralnym zamkiem w moim sedanie V gen. - w środę przy zamykaniu z pilota (pilot od alarmu) zamknął tylko drzwi kierowcy a do tego usłyszałem jakieś dziwne dźwięki z drzwi, wsiadłem do auta, zamknąłem drzwi i zacząłem ruszać ryglem góra - dół (zamykał tylko drzwi kierowcy a dziwne dźwięki jak się okazało dochodziły ze sterownika :( stwierdziłem że pewnie padł i trzeba go wymienić i tak też zrobiłem ale problem pozostał :(
macie jakieś pomysły co to może być ?? bezpiecznik w kabinie jest oki
i druga sprawa mój stary sterownik był zielony a ten co kupiłem jest szary - oznaczeń nie sprawdzałem ale czy może być tak że sterowniki z V gen są różne ??

Młody ŁDZ
09-12-12, 00:16
Sterowniki powinny działać, skoro nie ma dodatkowych efektów ubocznych. Może po prostu siłownik w drzwiach pasażera powiedział dość, może jakiś kabel się przetarł ? Zdejmij boczek drzwi pasażera i zobacz czy dochodzi tam prąd przy otwieraniu.

woocasch
09-12-12, 08:55
Tylko ze mi otwierają się jedne drzwi z czterech (mam sedana) i wątpię żeby we wszystkich drzwiach nagle przetarl się kabel ??

toby86
09-12-12, 14:17
miałem podobny problem, okazało się że w łączniku elastycznym w drzwiach a konkretnie w kostce pin się złamał i przestał działać centralny na pozostałe drzwi i moduł nie domykał szyb. Poza tym weź centralkę podłącz i ruszaj nią na boki, przewody powinny być luźne a nie poskręcane, bo wtedy też przestawało działać.

woocasch
09-12-12, 16:38
Tej kostki nie sprawdziłem ale domykanie działa :) muszę jutro sprawdzic tą kostkę

toby86
09-12-12, 21:30
wszystko zależy od tego który pin się złamie o ile w tym przyczyna. Najlepiej miernikiem posprawdzaj sobie wszystko przed kostką i w drzwiach.

Zielony11499
10-12-12, 00:05
centralny oryginalny?

woocasch
10-12-12, 10:37
tak centralny oryginalny

woocasch
31-12-12, 14:54
po sprawdzeniu kilku elementów przyszło mi do głowy że może być walnięty moduł domykania szyb - mam go wpięty tak że szyby zamykają się po zamknięciu centralnego zamka - poza tym domyka mi tylko szybę kierowcy a jak ma domknąć szybę pasażera to lekko ją rusza i koniec :( zamówiłem już nowy moduł i zobaczymy jak będzie po jego wymianie ?? by było oki :)