Zobacz pełną wersję : duzo kucy i male spalanie.
witam jak w temacie duzo kucy i male spalanie. jakie rozwiazanie jest najlepsze w tym wypadku. Moja mysl przewodnia jest d15b7 +skrzynia od 1,3 doprezyc silnik zimny dolot, oczywiscie jakis wydech konkretny korek 4,2,1 . Jeśli o czymś zapomniałem możecie dopisać. Czy ta jednostka bedzie ekonomiczna?
Co oznacza dla Ciebie ekonomiczna jednostka?
jak ma byc moc to musi kotlowac!
SportowyGlan
08-12-12, 15:19
wg. mnie np vtec d16z6 spali podobne ilości paliwa jak setup który przedstawiłeś i jest lepszym rozwiązaniem ;) np mój d15b podczas jazdy nad morze spalił ok 6,3l /100km (choć jazda była dość poważnie ekonomiczna:)
duzo kucy i male spalanie
Zmien na ROPNIAKA, kucy niebedzie zawiele , ale NIUTA ile az suty bedzie rwać, a spalanie 6l i charakterystyczny dzwiek auta BUNDZ BRYGADY.
witam jak w temacie duzo kucy i male spalanie. jakie rozwiazanie jest najlepsze w tym wypadku.
Rower ???
Zmien na ROPNIAKA, kucy niebedzie zawiele , ale NIUTA ile az suty bedzie rwać, a spalanie 6l i charakterystyczny dzwiek auta BUNDZ BRYGADY.
Wygrałeś :D
Co do tematu, oddam ze moje szybkie D15B robiło w miescie ponizej 7, jak jezdzilem normalnie.
jak jezdzilem nie normalnie to i do 12+ potrafilo wejsc.
Mi zawsze Ojciec powtarzał że jeżeli chce konie to muszą mieć co jeść :)
Nie ma czegoś takiego jak duża moc i małe spalanie..... jedno drugie wyklucza....
Niestety kolego albo ekonomia albo osiągi, coś musisz wybrać ;)
Mi zawsze Ojciec powtarzał że jeżeli chce konie to muszą mieć co jeść :)
Bardzo dobrze twój Ojciec gada, no przynajmniej 1ha łaki ( zależy ile bedzie tych koni ) , konia cieżko na betonie wychodowac, no i szkoda zwierzaka , powyciera sobie kopytka.
Ja poleecam b18 :D mi pali 8 średnio przy spokojnej jeździe :)
duzo kucy (znaczy ile 100, 200, 300 , czy moze 1000) koni i małe spalanie?? jak do 200 to kup se skode w turbo klekocie hehe
... ale i tak objedzie Cie wybebeszone 90 konne zelazko
pocisniete po calosci :) i tak bedzie doładowany vtec:)
temat założony w celach edukacyjnych porównawczych:)
Kiedyś też patrzyłem na spalanie :D
I się zaczeło ----> Ma zapier**lać a nie mało palić :)
Coś za coś, chcesz popierułke to musi swoje spalić.
bedzie rakieta na nastepny rok:) ale 2014:)
bedzie rakieta na nastepny rok:) ale 2014:)
Aaa czyli jednak bedzie silnik odrzutowy :)
Nie no żarcik :) w koncu meska decyzja , zbuduj sobie silnik z odpowiednia moca , a zobaczysz niebedziesz patrzył na spalanie, bedzie przyjemnosc z jazdy.
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?6078-Jak-zbudowa%E6-szybkie-D15B7-opis-dowiadczenia-wykresy&highlight=d15b7+szybkie
konstruktor
08-12-12, 20:56
tyle kucyków wystarczy? (2+1)
http://img12.imageshack.us/img12/2791/kuceln.jpg
czy są ekonomiczne - nie mam pojęcia
.... ale jakie ładne - prawda??? hehe:cool:
marcinz125
08-12-12, 21:10
Pewnie mało będzie :D no ale jeszcze z hektar pola i powinno być;)
mamy piekną pogode a ja zaraz ide walczyc z ruda:)
skolopendra
09-12-12, 15:26
niezły burdel się zrobił pora chyba zamykać...