Zobacz pełną wersję : alarm prestige
mam w smaochodzie alarm prestige zamontowany z tego co sie doczytalem w salonie hondy zaraz po zakupie auta. 97 rok :d mam pytanie mam do niego pilot. ale nic nie reaguje na pilota( bateria nowa) nieznalazlem tez nigdzie syrenki ani centralki od tego alarmu. moze poprostu zle tego szukam? czujniki ruchu sa. znalazlem tez przycisk od odciecia. i teraz pytanie. niewiem co z tym fantem robic bo jezeli jest wymontowane cos z niego to czy jest sens robic go czy zalozyc poprostu nowy??
sprawdz warsztaty polecam...... tam zamiescilem zawodnika ktory instalowal mi alarm. Oprocz tego ktos z forum, z Wawy robi alarmy. Nie wiem czy nie Romi przypadkiem.
zostawić czujniki ruchu, a założyć nową centralę i syrenkę. Koszt materiałów nie przekroczy Ci 150PLN, a przy odrobinie umiejętności operowania lutownica i czytania schematów założysz sobie sam. Tylko musisz zlokalizować centralkę prestige'a albo miejsce gdzie była założona, ściągnąć sobie z elektroda.pl schemat do prestige'a, do nowej centralki będziesz miał dołączony. Także problemów być nie powinno, tylko na wszelki wypadek zaopatrz się w kilka diód prostowniczych niskoprądowych na wypadek gdyby trzeba coś było wyseparować.