Zobacz pełną wersję : przewody hamulcowe
witam moje pytanie jest następujące czy orientuje sie ktos moze jakiej długości powinny być przewody hamulcowe w civic-u V gen.
[ Dodano: Wto 16 Paź, 2007 ]
koledzy powiedzcie mi jak to jest na zapytanie o klakson odp. 20 osob natomiast na temat tych przewodow nikt nic nie wie ??
skolopendra
18-10-07, 17:46
obawiam sie ze nikt nie sprawdzał długości tych przewodów
..................bo i po co
ja znam długosc przewodów gumowych do 5 gena - 27,5cm
ale to chyba za mało by napisac prace na mgra :d
no jak to poco?? są skorodowane a idzie zima wiec pasowałoby je wymienić bo przy tym co sypia na drogę może je trafić... :/ w każdym bądź razie problem jest bo ciągle nie znam długości ani średnicy i ciągle liczę na pomoc z waszej strony...
no jak to poco?? są skorodowane a idzie zima wiec pasowałoby je wymienić bo przy tym co sypia na drogę może je trafić... :/ w każdym bądź razie problem jest bo ciągle nie znam długości ani średnicy i ciągle liczę na pomoc z waszej strony...
napisz pw do usera tomiek on wymieniał komplet - pewnie bedzie mógł pomóc.
Czy ktoś już zna długość tych przewodów hamulcowych w V gen HB?
jak już przy przewodach...
co oprócz goodridge'a (coś taniej) robi przewody w stalowych oplocie?
de facto goodridge nie wychodzi wcale tak drogo ;)
de facto goodridge nie wychodzi wcale tak drogo ;)
de facto potwierdzam :D
Z UK.
Kenny na jebaj.com masz nonamowe przewody w oplocie po ok 65$ i jeszcze jakies za 90$.
Witam wszystkich dodam od siebie odnośnie przewodów hamulcowych które niedawno wymieniałem. Typ gwintu 10x1 natomiast bardzo ważny jest sposób zaciśnięcia końcówki przewodu. W sklepie motoryzacyjnym twierdzili że jeżeli gwint pasuje to przewód jest właściwy niestety byli w wielkim błędzie. W autach typu VW i Audi itp końcówka jest zagniatana na zewnątrz, w civicu (na pewno MA8 bez ABS) końcówka jest zagniatana do środka. Ja o tym na początku nie wiedziałem i po przykręceniu tej zagniatanej na zewnątrz oberwało końcówkę tak że przewód dało się wyciągnąć a końcówka została w gnieździe. Zwróćcie na to uwagę i omijajcie sklepy gdzie twierdzą że jest jeden rodzaj przewodów z gwintem 10x1. Dodam jeszcze że długości przewodów wynoszą : środkowe prawy 3.55 m środkowy lewy 3m tylni prawy i lewy 0,35m. Pozdrawiam i dzięki za uwagę...:)
Dodam jeszcze że długości przewodów wynoszą : środkowe prawy 3.55 m środkowy lewy 3m tylni prawy i lewy 0,35m. Pozdrawiam i dzięki za uwagę...
Chciałbym wiedzieć co Ty mierzyłeś?
Do nadkoli idą rurki. Zmienia się przedowy przy zaciskach... więcej niż 40 cm chyba tam nie ma i nie będzie. Zamów Goodridga i będzie luzik bez problemów. 400 zł to nie tak dużo.
lukasz-lukasz
03-07-11, 09:38
Jak to o czym? O stalowych przewodach hamulcowych o których jest cały post? I je też się wymienia jeżeli jest potrzeba. Co do różnie zarobionych końcówek, to prawda. Trzeba uważać bo nawet między civicami gdzie indziej produkowanymi bywa różnie!
Już rozumiem :)
Mam Civica z 94' i nie mam potrzeby wymieniać stalowych, nie słyszałem na forum ckpl jeszcze o takich wybrykach :D