Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Śruba prowadnicy zacisku - gdzie kupić?

rychupeja
05-12-12, 20:29
Witam,
Przy zmianie klocków poszła mi na straty jedna śruba - idzie gdzieś to kupić poza ASO gdzie zapłace za sztukę 20 zł? Śruba to na oko M8, z drobnym i jak dobrze zauważyłem lewym gwintem... Jakie są szanse że dostanę to w pierwszym lepszym sklepie motoryzacyjnym? Google nie wyrzuca żadnych wyników na ten temat.

Chodzi o taki śrubki jak na foto:

http://images.tinypic.pl/i/00216/646jpmoyyr7j.jpeg

P.S. Po co prezerwatywa jest w tym komplecie ? ;)

piroman
05-12-12, 21:23
Sruba jest M8 z normalnym prawym gwintem,
albo w motoryzacyjnym, albo w dobrym sklepie ze srubami, czasem tez są w zestawie z klockami
w prezerwatywie jest smar bo jak nie smarujesz to nie jedziesz :D

rychupeja
05-12-12, 21:31
Piroman, tak z tym że to drobny gwint. Ale jeśli to zwykły prawy gwint naprawdę to może nieco łatwiej znaleźć w jakimś sklepie, mi nie wiem czemu ale zdawało się że to lewy ale jak pisałem widocznie zdawało mi sie :).
Dziwi mnie też że nikt nie wpadł na to by sprzedawać takie śrubki pojedyńczo - przecież wiadomo że lubią się urywać a po co komu cały komplet naprawczy (vide oferta intercarsu w tej kategorii) z ciekawości zobaczyłem na allegro ile takie śrubki moga kosztować, po pobieżnym rzucie okiem na ceny myślałem że zwątpie - ceny od 20 do 60 zł akurat nie do hondy ale ceny kosmiczne. Szok, choć wiem że za gorsze duperele czasem trzeba zapłacić jeszcze więcej.

EDIT: Dla potomnych: śruba to M8 drobnozwojowa z prawym gwintem. Długości nie podam bo ja swoje skracałem ale jak widać idzie kupić te śruby ;)