Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Instrukcja Civic coupe 2001r i problem z SRS

chorhe
18-07-05, 09:28
Witam
1.Poszukuje instrukcji obsługi coupety z 2001 r
Silnik 1.7l manualna skrzynia
Prawdopodobnie jest to wersja amerykanska

2.Mam pytanko: Co oznacz swiecaca sie na czerwono kontrolka SRS?
Wiem ze rozchodzi sie o poduchy tylko czy to jest sygnalizacja ze cos jest uszkodzone?

Rikoo
18-07-05, 09:31
Jak ja zapalam silnik to kontrolka sie swieci tylko kilka sekund potem gasnie,jezeli tobie sie swieci caly czas to sadze ze jest jakis blad

Pati
18-07-05, 11:10
jesli kontrolka pali sie caly czas, to oznacza awarie elektryki poduszek - w razie co nie wystrzelą, albo ich tam nie ma. jesli zapala sie, a po chwili gasnie (sprawdz czy nie gasnie np. razem z olejem, albo checkiem), to wszystko jest ok - komp robi samodiagnostyke.
instrukcji szukaj na stronach amerykanskich, ale watpie bys cos znalazl.

chorhe
18-07-05, 20:24
Swieci sie caly czas i podejrzewam ze raczej ich tam nie bedzie :/ czyli ze autko bylo bite.
Kolejny problem sie pojawil: lusterka sa sterowane elektrycznie , lewe dziala wysmienicie natomiast prawe jakby sie zablokowalo tzn wyglada to tak jakby chcialo a nie moglo sie poruszac (cos je blokuje) elektryka dziala. Ma ktos pomysl co to moze byc?
Pozdrawiam i dziekuje za poprzednie odpowiedzi

eirik25
21-07-05, 16:29
ja tak mialem z kontrola srs, gdy mi sie akumulator rozladowal, wymienilem na nowy akumulkator...tamtego nie ladowalem bo byl na wykonczeniu... podjechalem do serwisu i mi to poprawili w kilka minut.mozna tez to samemu zrobic.znalazlem ostatnio przez przypadek opis tu na forum jak to skasowac.ale nie wiem gdzie jest

boomer
21-07-05, 16:44
Kasowanie kodu SRS zrobili mi w ASO za darmo(!) przy okazji ustawiania zbieznosci :) Aku sie rozladowal i mi sie swiecilo. Poduchy moga byc tylko po prostu komp znalazl gdzies blad - czesto te bledy to naprawde banaly. Opis sam gdzies chyba wrzucalem i nawet Vassa wypytywalem bo sam kasowal kod SRS :) Czy tak samo jest w tych cifach nie wiem.
Co do lusterek to podejrzewam banal - nacisnij lewa strone szkla, powinno przeskoczyc i sprawdz czy cos pomoglo - jak lusterko wyjdzie poza zakres regulacji to przy sterowaniu wyglada to tak ze szklo sie przesuwa i z powrotem przeskakuje do starej pozycji - jakby cos je blokowalo.

eirik25
21-07-05, 16:47
no wlasnie, ja mialem dokladnie to samo z poduchami.