Zobacz pełną wersję : Instrukcja Civic coupe 2001r i problem z SRS
Witam
1.Poszukuje instrukcji obsługi coupety z 2001 r
Silnik 1.7l manualna skrzynia
Prawdopodobnie jest to wersja amerykanska
2.Mam pytanko: Co oznacz swiecaca sie na czerwono kontrolka SRS?
Wiem ze rozchodzi sie o poduchy tylko czy to jest sygnalizacja ze cos jest uszkodzone?
Jak ja zapalam silnik to kontrolka sie swieci tylko kilka sekund potem gasnie,jezeli tobie sie swieci caly czas to sadze ze jest jakis blad
jesli kontrolka pali sie caly czas, to oznacza awarie elektryki poduszek - w razie co nie wystrzelą, albo ich tam nie ma. jesli zapala sie, a po chwili gasnie (sprawdz czy nie gasnie np. razem z olejem, albo checkiem), to wszystko jest ok - komp robi samodiagnostyke.
instrukcji szukaj na stronach amerykanskich, ale watpie bys cos znalazl.
Swieci sie caly czas i podejrzewam ze raczej ich tam nie bedzie :/ czyli ze autko bylo bite.
Kolejny problem sie pojawil: lusterka sa sterowane elektrycznie , lewe dziala wysmienicie natomiast prawe jakby sie zablokowalo tzn wyglada to tak jakby chcialo a nie moglo sie poruszac (cos je blokuje) elektryka dziala. Ma ktos pomysl co to moze byc?
Pozdrawiam i dziekuje za poprzednie odpowiedzi
ja tak mialem z kontrola srs, gdy mi sie akumulator rozladowal, wymienilem na nowy akumulkator...tamtego nie ladowalem bo byl na wykonczeniu... podjechalem do serwisu i mi to poprawili w kilka minut.mozna tez to samemu zrobic.znalazlem ostatnio przez przypadek opis tu na forum jak to skasowac.ale nie wiem gdzie jest
Kasowanie kodu SRS zrobili mi w ASO za darmo(!) przy okazji ustawiania zbieznosci :) Aku sie rozladowal i mi sie swiecilo. Poduchy moga byc tylko po prostu komp znalazl gdzies blad - czesto te bledy to naprawde banaly. Opis sam gdzies chyba wrzucalem i nawet Vassa wypytywalem bo sam kasowal kod SRS :) Czy tak samo jest w tych cifach nie wiem.
Co do lusterek to podejrzewam banal - nacisnij lewa strone szkla, powinno przeskoczyc i sprawdz czy cos pomoglo - jak lusterko wyjdzie poza zakres regulacji to przy sterowaniu wyglada to tak ze szklo sie przesuwa i z powrotem przeskakuje do starej pozycji - jakby cos je blokowalo.
no wlasnie, ja mialem dokladnie to samo z poduchami.