PDA

Zobacz pełną wersję : Honda Civic 1.8 140 KM 2008

koko123
04-12-12, 21:05
Witam, mam problem, z tym, że posiadam juz Hondę Civic 1.8 140 KM 2008. Interesowałaby mnie instalacja gazowa, samochód jest w pięknym stanie, więc nie chciałabym, żeby była zrobiona na ,,odwal". Jaki zestaw poleciliby Państwo i czy nie jest niebezpieczne montowanie instalacji do takiego samochodu? Czytalam rozne opinie, ze nie polecaliby montażu itp. Jaki zestaw konkretnie? Kilku gazowników proponowało BRC, inni stag, Czy ktoś śmiga taką hanią w LPG? Jak z awaryjnością i kosztami? proszę o wyrazenie opinii, bede bardzo wdzięczna. ;)

bunkerites
05-12-12, 19:07
Czesc bierz instalacje BRC,polecam w 100%,jesli bedziesz dbala o filtry i swiece,tzn wymiana na czas to auto bedzie jezdzilo bez problemow

koko123
05-12-12, 20:13
Czesc bierz instalacje BRC,polecam w 100%,jesli bedziesz dbala o filtry i swiece,tzn wymiana na czas to auto bedzie jezdzilo bez problemow

Polecali mi już BRC, ale nie jestem pewna. Nie lepszy byłby stag?

bunkerites
06-12-12, 17:54
stag czy brc nie ma roznicy w dzialaniu,jedynie zwroc uwage na wtryskiwacze,zeby zadnej lipy Ci nie wsadzili,unikaj Magic Jet

mariusz_k25
08-12-12, 20:11
Cześć.
U mnie nie długo stuknie roczek jak jeżdżę na LPG, ogólnie instalka sprawuje się na 5+ też miałem taki dylemat jak Ty i dlatego wybrałem nieco inny i nieco droższy zestaw niż proponują Tobie. Mianowicie ja mam Landi Renzo, jedynie czego pilnuje to... hmm nic mi nie przychodzi do głowy;) a serwisować trzeba tak jak każdą inną.

MarioMario
02-01-13, 21:53
Jeżdzę na Landi Renzo już 14 miesięcy - 12.000 km. i wszystko sprawuje się bardzo dobrze. Mogę polecić instalację, choć pewnie dużo zależy też od warsztatu.