PDA

Zobacz pełną wersję : montaż subwoofera

Donmateo23
03-12-12, 15:33
witam

Kupiłem ostatnio subwoofer Alpine + wzmacniacz i nie mam zielonego pojęcia jak to podłączyć do radia (radio nie fabryczne)

Jest ktoś wstanie pomóc mi to zamontować ?
Najlepiej osoba z Poznania,

Mam 7 gen. i dojście do tego radia to jakaś masakra, więc roboty trochę jest.

wynagrodzenie
alkohol lub gotówka :)

nici_ezg
03-12-12, 17:09
O wzmacniaczach w necie jest sporo tematów.

Generalnie podstawą jest porządny kabel zasilający ( koniecznie z bezpiecznikiem tuż przy akumulatorze ) i porządnej masie z karoserii .
Reszta to już sprawa prosta . Jeśli radio nie fabryczne to ma podejrzewam wyjscia RCA . Kupując kabelek sygnałowy , kup taki aby miał dodatkową żyłę na remote , ktorą podłączasz do kabelka od anteny elektryczniej a we wzmacniaczku na remote.

Żadna filozofia , na prawdę :]

Brylant1
04-12-12, 00:51
Zapraszam do mnie. Masz do mnie tylko 300km

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

19Ryba10
04-12-12, 16:45
odwiedz elektrode.pl tam napewno są tematy ktore ulatwia ci montaz (tak jak mnie kiedys) :)

iljash
04-12-12, 16:51
Tak jak kolega napisal wyzej nie ma nic prostszego , kupujesz sygnalowe wpinasz z jednej strony w wzmacniasz potem w radio z tylu ( bedziesz mial podpisane jak porzadne radio FRONT , REAR , SW ) potem cieniutki kabel remote , jak kupisz gotowy zestaw to sygnalowe czesto maja w zestawie od razu polaczaony, taki kabel tez i do radia i do wzmacniacza. No i na samym koncu dajesz kabel glosnikowy z wzmacniacza do subwoofera , nic prostszego nie ma :)

Donmateo23
11-12-12, 13:33
no dobrze ale jak podłącze wzmacniacz pod Akumulator to jeszcze gdzieś muszę połączyć jakieś kable żeby mi rozłączało wzmacniacz jak gasze auto. który to kabel jest jakoś oznaczony ??

slayerek
11-12-12, 15:00
masz remote ktory idzie od radia jak wlanczasz radio on daje sygnal i odpala sie wzmacniacz gasisz radio sygnal znika i wzzmacniacz sie wylancza :)

trol.trl
11-12-12, 22:33
masz remote ktory idzie od radia jak wlanczasz radio on daje sygnal i odpala sie wzmacniacz gasisz radio sygnal znika i wzzmacniacz sie wylancza :)

Właśnie tak. Dodam dla ułatwienia że w typowej kostce radiowej iso kabel od wzbudzenia czyli remote ma kolor niebieski.
Ten kabel musisz doprowadzić do wzmacniacza czyli do jego gniazda remote np ''rem+''pewnie gdzieś w okolicy gdzie podłączasz plus i minus z akumlatora. Doprowadź najlepiej osobnym przewodem razem z kablami prądowymi od akumlatora ponieważ ten dodatkowy kabelek przy kablach sygnałowych jest najczęściej bardzo cieniutki i może się urwać, poprostu różnie bywa. Jeszcze jedna rada aby sygnałowe ciągnąć jedną stroną auta a prądowe drugą.