Zobacz pełną wersję : Swap wnetrza z EG6 do EG4
Witam. Zakupiłem osatatnio komplet z SIRa i nie wiem gdzie wspawać dwie z trzech blaszek mocowania tylnej kanapy. Duża to podstawa środkowego zawiasu oparć i zostają mi jakies 2 małe... Może ma ktos jakieś namiary na manuala ze zdjęciem ewentualnie ogarniał już temat?
Jak masz komplet to powinienes mieć również belke metalową mocowana do tej podstawki na środku (na kazdym z konców belki sa otworki na śruby właśnie do tych 2 blaszek po bokach co je masz u siebie), więc jak juz usuniesz mocowanie kanapy stare i zamontujesz w jego miejsce te nowe (tylko ostrożnie bo zaraz pod tym mocowaniem jest zbiornik paliwa i lepiej go nie przebić) to przykręć belke i będziesz dokładnie wiedział gdzie przyspawać te blaszki.
Dodatkowo musisz usunąć stare mocowania foteli te wystające blaszki na nadkoach, które robiły za suport do oparc starych.
Ponadto potrzebujesz zrobić otwory na mocowania tylnych oparć, więc z tym również będziesz miał trochę zabawy.
Jak cos to pytaj na prv to będę w stanie doradzić cos jak sie znajdziesz w martwym punkcie.
Dzięki za info :] Nie wiedziałem tylko gdzie te 2 blaszki przychodzą, reszta powinna iść jak po maśle :)
Najgorzej jest z otworami na śruby mocujące oparcia od strony nadkoli (by to miało ręce i nogi najlepiej byłoby zrobić większe dziury i wspawać nakrętki, a jeżeli nie, to można użyć takich specjalnych nakrętek z szerokim gwintem na zewnątrz i wkręcić w otwory i też będzie działać)
Jak wytrzymasz do jutra to podrzuce Ci fotki z prac u mnie jak yo bylo montowane co i jak musi byc usuniete. Material byl zbierany do tutka.
Dziś oglądałem czy jest dostęp od strony podwozia by przykręcić nakretki do oparć i lipa nie ma możliwości. Znalazlem dobre rozwiązanie bez spawania - nitonakrętki. Jak sie zaciśnie to piwinno trzymać jak fabryczne gwinty :D
Daj znać czy to zdało egzamin i czy solidnie się trzymają oparcia na tych nitonakretkach.
Środek poskładany. Nitonakrętki zdały egzamin, dałem M10. Do ich zamocowania niezbędna jest nitownica której nie miałem... Wkręciłem śrube z nakrętką i podkładką kątrując we 2 osoby i jakoś poszło :] Co do przednich foteli z vti/sir to totalna lipa jeśli chodzi o wygode, siedzi sie na nich nieco wyżej, są twardsze i siedzisko nieco krótsze w porównaniu do zwykłch foteli, mają tylko dobry wygląd :(