Zobacz pełną wersję : Fotele z angielskiej wersji 5D.
Witam
Szukam kogos kto by mi pomogl - czy przednie fotele od wersji angielskiej 96 5D beda pasowac do europejskiej po ewentualnej przerobce? Jesli tak to duzo pracy jest przy tym?
PS.
Mam pilna potrzebe wymiany i mozliwosc kupna w dobrym stanie calej tapicerki i foteli od anglika po niskiej cenie tylko chce sie upewnic ze pokretla od fotelibede mial w tych miejscach w ktorych sa teraz;)
Dzieki
cubah
Po zmianie tapicerki na RHD, pokretel nie bedziesz mial jak w wersji LHD, czyli np. podnoszenie i opuszczanie siedziska bedziesz mial w fotelu pasazera.
Zeby miec ta regulacje w fotelu kierowcy (jak wczesniej), bedziesz musial przelozyc mechanizmy z obudowa ze starego fotela lub nowa tapicerke naciagnac na stary fotel.
Ogolnie nie jest to trudne, tylko czasochlonne.
znajomy ma rovera w takiej budzie jak honda5d i kupił fotele z od angielskiej wersji rovera ale z tego c mówił nie dało sie przełozyc regulacji i teraz fotel kierowcy nie ma regulacji góra dół a pasazer ma czy tak samoe będzie w hondzie tego nie wiem
Będą pasować, z tym że więcej pokręteł będzie w fotelu prawym (u nas pasażera, w Anglii u kierowcy). Pasują na zasadzie plug&play. Jinjet miał w swojej Angielce skórzane siedzenia z angielskiej wersji.
Ja tez aktualnie mam tapicerke z angielskiej wersji i zupelnie nie przeszkadza mi brak tej regulacji gora-dol w fotelu kierowcy. I tak jest on w pozycji najnizszej, czyli takiej jak mi najbardziej odpowiada.
Slawkowski
26-10-08, 15:12
sorry, ze odswiezam temat ale mam problem...
szukam fotela kierowcy (dobrze jakby byl z regulacja wysokosci, chociaz nie jest to konieczne), problem jest w tym, ze ciezko jest znalezc fotel z tapicerka jaka posiadam (jak na foto). poza tym tapicerke mam w naprawde b. dobrym stanie.
http://images49.fotosik.pl/24/4abe7b5139aa76b8.jpg (www.fotosik.pl)
http://images36.fotosik.pl/23/59f252756fd966e2.jpg (www.fotosik.pl)
z checia bym ja przelozyl na "nowy" sprawny fotel, tak jak napisal o tym Tomek.
teraz pyt.:
1) czy dam rade to zrobic sam, bez jakis narzedzi, wiedzy tapicerskiej, musialbym na cos zwrocic uwage ?
2) czy lepiej cierpliwie szukac fotela z taka tapicerka jaka posiadam ? tyle, ze najszybciej pewnie dostane taki fotel na allegro, ale wtedy nie mam pewnosci, ze tapicera bedzie posiadac identyczny wzor, czy stan jak moja obecna.
jakos bardziej usmiecha mi sie pierwsza opcja...
Był taki post z fotorelacją ale już nie pamiętam gdzie.
Da się to zrobić na spoko.
Sławek przełożenie jest bardzo proste lecz czasochłonne jak napisał Gruszka mi wystarczyły dwie sztuki szczypiec i trochę cierpliwości, ale jeśli chcesz mam takie fotele z mojej H z tym, że bez reg. wysokości za free ale odbiór osobisty, musisz je tylko odkurzyć.
Slawkowski
26-10-08, 18:41
Michał nie wygłupiaj sie z tym "free", potrzebuje jeden lewy, dlatego ze mam problem z regulacja pochylenia fotela (wlasciwie to jej juz nie mam).
od czasu do czasu jestem w Poznaniu, teraz prawdopodobnie bede dopiero na koniec listopada albo poczatek grudnia, jak nic nie wykombinuje do tej pory to napewno sie odezwe.
z gory dzieki.