Zobacz pełną wersję : koszt wymiany silnika
witam chciałbym wymienic swój B15D2 na jakis mocniejszy który by miał około 170km zakładam ze są takie oczywiescie Vtec i teraz nasuwa sie pytanie czy któs sie orientuje ile kosztuje taki silnik z komputerem??? niechce tutaj dokładnych cen ale tak w przyblizeniu
skolopendra
14-10-07, 10:35
wymiana 1500zł w kraku
.a silniki od 6000-12000,pełny swap
:aloha:
hmm to dziwne bo znalazłem na allegro ogłosznie sprzedaży silnika B16A2 za 2700zł niestety został juz sprzedany
Silnik B16A2 za tyle to może kupisz. Ale nie komplet na swapa.
Dolicz do tych 2700 jeszcze koszt kolektorów. skrzyni, wiązki, komputera, półosi, alternatora, pompy wspomagania ogólnie całego osprzętu :)
Kompletu B16 za mniej niż 6 tyś nie widziałem.
skolopendra
14-10-07, 10:53
hmm to dziwne bo znalazłem na allegro
............... :d
.................................................. ......................................... :bicie:
więcej wyobraźni ziom
Ale nie komplet na swapa.
no dobra a co powiecie na silniczek D15B7 z tego co se orientuje ma on 102km a D15BD ma 90km wiec róznica juz jest i gdyby dać tego D15B7 do modyfikacji to ile moge z niego wyciagnąć??? orientujecie sie w cenach tego silniczka?? warty jest on tych przeróbek??
jak masz d15b2 to mozesz zrobic minime na d15b7 i obedzie sie bez wymiany calego silnika
a na czym polega to minime jestem w sumie laikiem w tych sprawach wiec niewiem za wiele :/
tu masz opisane http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=3122&highlight=mini