Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z olejem - kontrolka swieci D15B2

DavidVTEC-E
01-12-12, 14:02
Witam. Mam taki mały problem. chodzi mi o silnik D15B2, otóz po wymianie oleju i filtra przestała swiecic kontrolka oleju, ale zauważyłem z kanału ze nad filtrem urwany jest przewód (żółty z czerwonym paskiem) nie moge zlokalizowc skad on sie urwał. POMOZE KTOS ? obok jest jakis czujnik ale tam są przewody dwa - czarnu i zóty na swoim miejscu. Dotykajac tym urwanym przewodem "byle gdzie" do masy kontrolka swieci ale po odpaleniu nie gasnie

Van_Dal
01-12-12, 14:44
czujnik jest dokładnie nad filtrem oleju jak masz sam kabel to zdemontuj filtr i ogarnij co sie stało a jak masz kabel z fajką to weź spróbuj założyć ten czujnik

Dawid0688
01-12-12, 14:45
Masz urwany przewodzik z czujnika ciśnienia oleju jest osłoniety takim duzym czarnym kapturkiem sciagnij go bedzie tam taka skowka zdejmij ja z czujnika przylutuj ten kabelek i bedzie dzialac

DavidVTEC-E
01-12-12, 14:47
ale wlasnie nad tym filtrem jest jakis czujni i przewody i wsuwki są na swoim miejscu.,

I jest osloniety duzym kapturem dokladnie to chodzi o HONDE CONCERTO D15B2, nie civic

Ten przewód wychodzi z wiązki takiej dosyc grubej, jest go moze 15 cm nie wiecej. nIE MOge zlokalizowac skad on jest i od czego. Jezdzic jeszcze autem, nic sie nie dzieje

Dawid0688
01-12-12, 23:12
http://imageshack.us/photo/my-images/547/hhhhd.jpg/ tak wygląda z tyłu silnik ? U mnie zólto czerwony kabel jest podpiety pod czujnik cisnienia oleju wiec inaczej byc nie moze a u kolegi sa pewnie dwa takie kapturki z racji dodatkowego czujnika załaczania wentylatora i na zły patrzyles

RRa
02-12-12, 10:37
pozostaje tylko lecieć do garażu zlokalizować usterkę i naprawić..

http://img641.imageshack.us/img641/4886/zdjcie1817.jpg

DavidVTEC-E
04-01-13, 17:19
Tak tak, patrzylem raczej napewno na ten dwu pinowy czyli od wentylatora. Kolega mechanik mowil, ze czujnik oleju zawsze ma 1 pin przewodu. Czyli gdzies obok tego czujnika wentylatora bedzie czyjnik oleju?

jasiek09
04-01-13, 17:21
tak