PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z Moja MA HANIĄ

KoszykCivic
30-11-12, 12:25
Witajcie, mam taki problem polegający na szybkim ruszaniu oraz ostrym hamowaniu no i czasami na dołkach. Problem tkwi w tym ze jak wykonuje te wszystkie czynności to puka coś w lewym przednim kole i nie wiem co to jest, mieliście może coś podobnego? A może to poprostu przegub zew/wewn.. Naprawdę nie mam zielonego pojęcia. Pozdr :)

Hondziarz84
30-11-12, 12:27
Jak przy ruszaniu to może być przegub wewnętrzny a na dołkach pewnie sworzeń wahacza najprawdopodobniej dolny.

KoszykCivic
30-11-12, 13:02
dokładnie to jak ruszam powoli i przyspieszam to nic sie nie dzieje, a jak już rusze z tak zwanym piskiem to jest takie pukniecie i jak zahamuje gwaltownie to tez... :/

szymon16v
30-11-12, 14:18
Szarpaki na stacji diagnostycznej Ci pomogą, wróżek tu nie ma raczej.

birchie
30-11-12, 14:26
Jak przy ruszaniu to może być przegub wewnętrzny a na dołkach pewnie sworzeń wahacza najprawdopodobniej dolny.

Dolny raczej piszczy. Górny puka :p

KoszykCivic
30-11-12, 16:17
Szymon i Birchie, to nie jest żaden sworzeń, szarpaki tylko pokazały luzy malutkie w tulejach wahacza. Stukniecie jest takie jakby np. Jakbyście zlamali jakiś plastikowy przedmiot. Już nie wiem co to moze byc...

wulkanisko
01-12-12, 00:52
A może wydech tłucze o podwozie? Ja tak miałem przy ostrzejszym dohamowaniu, jeździe na wybojach i skręcaniu w prawo heh

CRX1
01-12-12, 11:33
Na odległość trudno zdiagnozować ,musisz pokolei sprawdzać.Klocki w jarzmach ,przeguby,poduszki silnika ,stabilizator(łączniki),zacznij od sprawdzenia, czy masz dobrze dokręcone koła.

KoszykCivic
01-12-12, 12:45
Dokladnie mam tak jak opisujesz WULKANISKO. Ale to ewidetnie slychac w lewym przednim kole, tlumik chyba nie... A druga sprawa jak jade i dodam wiecej gazu to cos tak świszczy w silniku albo pod silnikiem i juz mnie to drazni, jak trzymam lekko gaz to cisza a jak wiecej to świszczy tak jak dzwoneczki...

Molek
01-12-12, 14:24
A druga sprawa jak jade i dodam wiecej gazu to cos tak świszczy w silniku albo pod silnikiem i juz mnie to drazni, jak trzymam lekko gaz to cisza a jak wiecej to świszczy tak jak dzwoneczki...

Tym bardziej przemawia to za tłumikiem...

KoszykCivic
01-12-12, 15:15
Co do tego pukania to juz zrobilem, byla urwana sruba od stabilizatora :/ ale juz jest ok :)
A co z tym tłumikiem może być?

Molek
06-12-12, 00:08
Co do tego pukania to juz zrobilem, byla urwana sruba od stabilizatora :/ ale juz jest ok :)
A co z tym tłumikiem może być?

Jeśli już nie słychać niepokojących odgłosów, to tematu tłumika nie było ;)