Zobacz pełną wersję : Problem z oświetleniem ;/
Piczkodrapek
30-11-12, 11:37
Witam. Mam problem z oświetleniem panelu sterującego nawiewem,brak światła wstecznego ( wymieniłem żarówki na nowe i sprawdziłem wszystkie bezpieczniki ),a podczas włączonych świateł mijania na desce rozdzielczej pokazuje mi że mam zapalone światła "długie". Proszę o pomoc ;D
- co do światła wstecznego trzeba sprawdzić czy dochodzi (prąd) jakimś multimetrem czy nawet żarówką podpinając gdzie indziej masę, - po prostu problem leży albo w braku masy, albo przerwany gdzieś kabel - albo zepsuta krańcówka włączająca wsteczny. - z światłami mijania - po prostu może masz zapalone długie? - pociągnij do siebie ten wihajster lekko jest mruganie, mocniej są światła długie. - co do panelu zapewne masz popalone żarówki - aby to sprawdzić jest sporo roboty z demontażem tunelu (jak masz to jeszcze podłokietnika) itp.
co do panelu zapewne masz popalone żarówki - aby to sprawdzić jest sporo roboty z demontażem tunelu (jak masz to jeszcze podłokietnika) itp.
nieprawda - wyjmij popielniczkę, wykręć 1 śrubkę w środku i wyjmij "obudowę popielniczki", wypchnij od środka przyciski klimy, A/C i jeśli masz to podgrzewanie dupki, odepnij je żeby Ci nie przeszkadzały i teraz najważniejsze - jak masz chudą łapę to wkładasz ją od spodu za pokrętła nawiewu i nad nimi wyczujesz kabelki zakończone żaróweczkami. Lewy łapniesz bez problemu, z prawym trzeba trochę gimnastyki. Ale da się zrobić. Żarówki siedza w kołnierzykach, trzeba je delikatnie przekręcić. O ile z wyciągnięciem jest łatwo, o tyle z włożeniem ich na miejsce jest troszkę trudniej, ale da się to zrobić tym samym sposobem "na ślepo", czy "na czuja". Jak masz grubą łapę to poproś jakąś kobitkę.
Sądzę że jak ktoś tego nigdy nie robił - bez rozłożenia nie zrobi tego - bo jak niby ma wiedzieć ,wkładając rękę gdzie co jest !?
Piczkodrapek
01-12-12, 20:16
po prostu może masz zapalone długie? - pociągnij do siebie ten wihajster lekko jest mruganie, mocniej są światła długie..
Mam zapalone mijania ;D Ogarniam jak się włącza "długie".
Dzwignią z lewej strony tak jak spryskiwacz szyby przedniej.