PDA

Zobacz pełną wersję : Podwyzszenie zawieszenia

hangetsu
28-11-12, 16:58
Mam pytanie jak w temacie. Mam zawieche Koni 1130 po swapie na b18c4 siadl mi znacznie przod no i mam czasem problem w podjezdzie w niektorych miescach.Chcialbym podniesc przod przynajmniej 20 mm .Czy jest to mozliwe w tym zawieszeniu? Słyszałem o tulejach dystansowych podnoszących zawieszenie np. do skody .

szastal
28-11-12, 23:49
ktoś na forum robił taki bajer, poszukaj a znajdziesz, a tak po za tym, albo gwint albo oem z mb6/mc2 inaczej ostro leci w dół

Brylant1
28-11-12, 23:53
Zanieś amorki do ogarniętego tokarza i niech dorobi Ci frez pod pierścień, w 1130 z przodu masz dwa frezy do regulacji wysokości niech dorobi trzeci 20mm wyżej od obecnego i będzie hulać. Sam zamierzam coś takiego zrobić tylko że odwrotnie czyli chcę jeszcze opuścić.

lukwycz
29-11-12, 00:28
Mam tulejki u siebie. Jak nie chcesz tracić gwarancji na amortyzatory, to kup kawałek rury nierdzewnej 50/4 (bo z tego co pamiętam golenie koni mają 42mm średnicy) z przycięciem na wynoszące wartość podniesienia, które chcesz osiągnąć. Tulejki z lewej strony mam o 5mm dłuższe , żeby zniwelować standardowy przechył civica.