PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z wlozeniem radia do konsoli.

koide
12-10-07, 17:53
Witam jestem nowy, nie wiem pod jakim zagadnieniem szukac odpowiedzi na moj problem

A wiec nie grał mi w radio glosnik wyciagnołem radio kieszeni i taka wielka kostke po podpinalem kabelki chcialem wrzucic to spowrotem i za bardzo nie chciało wejsc (nie sciaglaem obudowy konsoli) jest jakis sposób by to wlozyc bez rozmontowywania?? a drugi problem co to jest za guzik obok pedału gazu schowany za konsola??

Ben
12-10-07, 18:36
tez mam ten problem, ostatnio podlaczalem wzmaka i radio teraz jest wlozone na 95% :D cos probowalem rozne konfiguracje ulozenia kabla i nadal to samo, zalamka :]

nelq
12-10-07, 18:38
Musicie pokombinować z kablami, pewnie się zawijają i nie pozwalają wejść radiu do końca. Spróbujcie tak ułożyć kable, żeby znalazły się w tekiej 'wnece' na dole. Cieżko to opisać, ale da się przy odrobinie kombinacji :]

koide
12-10-07, 18:42
dzieki za odpowiedzi a co do tego guzika z tyłu

Wydaje mi sie po jego nacisnieciu juz radio sie nie załaczyło co to może byc oswieciła sie tez kontrolka pomaranczowa

BARTAS998
12-10-07, 18:44
Jest to wylacznik wypadkowy odciecie paliwa?elektryki? w kazdym razie jak w cos ****iesz to nie odpalisz i bedziesz musial nacisnac ten guzik.

koide
12-10-07, 18:46
dzieki Bartas998 wlasnie oto chodzi a moze mieć to cos wspolnego z nie graniem radia czy raczej kierowac sie ku bezpiecznikom?

BARTAS998
12-10-07, 18:48
A pojecia nie mam.Na moje jak to jest cos co aktywuje caly "system" po wypadku tzn ze odcina wszystko.Ale konkretnie co i jak gdzie po co to nie wiem. Bardzo mozliwe ze to ma jakis zwiazek z bezpiecznikami, pompa paliwa itp.

nelq
12-10-07, 19:02
Z tego co pamiętam to wyłącznik wypadkowy odcina cały prąd. Ale jeśli go naciśniesz to wszystko wraca do normy i działa. Więc szukaj gdzie indziej.

trybson
12-10-07, 20:30
Najlepiej włożyć rękę od tyłu radia, od strony kierownicy i ręcznie ułożyć kostkę i pomóc jej wyjść poza przestrzeń radia. Robiłem tak kilka razy bo musiałem wyciągać radio aby dostać się do zegarka.

tomborek
13-10-07, 01:19
co do wylacznika, to odcina zasilanie od pompy paliwa.

a wneke na radio projektowal jakis debil, bo jest plytka i na srodku zaslepiona. na tylnej sciance sa co prawda dwa otwory na kable i kostki, ale wygladaja jak wyciete z tej scianki, wiec naokolo nich sa jakby "kolnierze". po kilku walkach radiem z podpietymi kablami RCA i dwiema puszkami na peczku kabli odpalilem duza lutownice i nia po prostu na chama wypalilem tylna scianke do zera. dzieki temu radio moge wcisnac do konca juz przy drugiej-trzeciej probie (oczywiscie ulatwiajac sobie wyciaganiem kabli od tylu poprzez wlozenie reki pod kokpit, w czym znakomicie pomaga odkrecenie i zdjecie glownego schowka).

KruKs
14-10-07, 00:31
co do wylacznika, to odcina zasilanie od pompy paliwa.

a wneke na radio projektowal jakis debil, bo jest plytka i na srodku zaslepiona. na tylnej sciance sa co prawda dwa otwory na kable i kostki, ale wygladaja jak wyciete z tej scianki, wiec naokolo nich sa jakby "kolnierze". po kilku walkach radiem z podpietymi kablami RCA i dwiema puszkami na peczku kabli odpalilem duza lutownice i nia po prostu na chama wypalilem tylna scianke do zera. dzieki temu radio moge wcisnac do konca juz przy drugiej-trzeciej probie (oczywiscie ulatwiajac sobie wyciaganiem kabli od tylu poprzez wlozenie reki pod kokpit, w czym znakomicie pomaga odkrecenie i zdjecie glownego schowka).

w 100% tak samo :D tylko ze ja pilowalem nozem -....- ale dziala ^^ kombinowac panowie to jest mozliwe . :)

sharky
14-10-07, 20:26
Ja radia sam nie montowałem, tylko w firmie jtp z Lublina. Jak zaczęli montować mi nagłośnienie o 10 rano (raczej normalne, bez udziwnień i wodotrysków ;) ), to jak przyszło do włożenia radia koło południa, to piep... się z tym do 21! :D

Pewnie jakbym się im na ręce nie patrzył, to też by tam wypiłowali dziurę w tej tylnej ściance... a tak radio wsadzone.. i ścianka cała ;)

trybson
14-10-07, 22:40
Pewnie jakbym się im na ręce nie patrzył, to też by tam wypiłowali dziurę w tej tylnej ściance... a tak radio wsadzone.. i ścianka cała ;)

Zgadzam się! Można to zrobić bez prucia. :) Trzeba trochę pokombinować jw.

Mdz
17-10-07, 22:37
Tak jak napisal `tomborek` wyciagniecie schowka na 100% rozwiaze problem.. Dobrze jest rowniez zabezpieczyc plastikowe kostki z radia wiszace z tylu jakas tasma parcianą lub zawinac w gabke zeby nie denerwowaly ludzi obijajac sie o obudowe..