Zobacz pełną wersję : Zacinający sie obrotościomierz ....
Witam.
Mam problem z obrotosciomierzem. Gdy wymieniałem tarcze obrotościomierza włożyłem wskazówke na zero, ale gdy odpalam samochód obrotościomierz pokazuje 1500 obr. gdy dodaje gazu zacina sie na 2000 obr, gdy impulsywnie dadaje gazu to wskazówka nie spada płynnie jak powinna . I wogóle sie zacina . POMOCY .... :( :( :( :(
Ps. sprawdzałem w szukajce ale nic sie nie dowiedziałem ....
mozesz po zdjeciu szybki probowac ustawic palcem na 800rpm jak spadnie ssanie, ale nieduze szanse ze zaskoczy na zawsze, poszukaj na allegro samego obrotomierza sprawnego i go wymien
Witam.
Mam problem z obrotosciomierzem. Gdy wymieniałem tarcze obrotościomierza włożyłem wskazówke na zero, ale gdy odpalam samochód obrotościomierz pokazuje 1500 obr. gdy dodaje gazu zacina sie na 2000 obr, gdy impulsywnie dadaje gazu to wskazówka nie spada płynnie jak powinna . I wogóle sie zacina . POMOCY .... :( :( :( :(
Ps. sprawdzałem w szukajce ale nic sie nie dowiedziałem ....
trzeba było sprawdzic wczesniej w szukajce...
wiedziałbys, ze nie zaleca sie modzenia w zegarach bo 99% prób kończy sie takimi "kwiatkami" jak Twoje.. ;/
w szukajce jest tez kilka rad jak sobie z tymn radzic..
generalnie jednak sprawa nie jest łatwa i czesto nie daje sie "wrócic" do serii...
Jeszcze raz zdejmij wskazowke od obrotka przy pomocy widelca potem wlacz silnik i poczekaj az sie nagrzeje silnik wtedy wsadz zpowrotem wskazowke delikatniwe ustawiajac ja na obrotach ok 800-900 i gdy bedzie juz dobrze pokazywala docisnij ja delikatnie zeby wskoczyla glebiej a jesli wskazowka skacze i sie zacina to albo gdzies sie klinuja w otwoze w tarczy albo blat gdzies za bardzo odstaje albo cos sie stalo z cewka lub zwojami w mechanizmie ale jesli tym nie zucales i nie topiles w wodzie to raczej gdzies sie klinuje .
Witam.
Mam problem z obrotosciomierzem. Gdy wymieniałem tarcze obrotościomierza
Nie jestem sknerą ale polecam zakupić słownik