PDA

Zobacz pełną wersję : Zmiana Materiału na boczkach

maniak2007
12-10-07, 15:57
witam :agent: .może ktoś wie gdzie w Łodzi znajdę dobrego Tapicera???bo mam zamiar zmienić obszycie na boczkach w drzwiach a sam tego nie zrobię bo nie wiem jak :/ a może mi ktoś pomoże i powie jak sie do tego zabrać....z góry dziękuje

pozdrawiam

nelq
12-10-07, 16:12
Ja bym poprawił Tytuł topic'u...

maniak2007
12-10-07, 16:19
Ja bym poprawił Tytuł topic'u...

Ale dlaczego???No jak nikt mi nie podpowie jak to zrobić, to na pewno sam tego nie zrobię :(
Wiec Chociaż podpowiedzcie mi kto w Łodzi mógł by mi to zrobić....

pozdr.

Dareko87
12-10-07, 16:54
ja sam u siebie to robiłem i bede robił po raz kolejny.

Najpierw sciagasz obudowe klamki i przełączniki podnośników szyb. Później wyciągacz cały boczek siedzi on na takich zaczaskach jak juz wciagniesz to odkręcasz z tyłu śruby ktore trzymaja ta czesc obita.

Wyciagasz ta obita czesc zrywasz stary materiał dobrze czyścisz. Na sucho docinasz swoj nowy materiał. Bierzesz butapren ładnie równo rozkładasz (najlepiej pędzlem) . Czekasz 10 min az butapren troszke przeschnie. Zaczynasz perzyklejanie nowego materiału i równomierna dociskając materiał ładnie go dopasowujesz ITP. Dasz rade sam jezeli sie troche postarasz

Pzodr

maniak2007
12-10-07, 17:18
Najpierw sciagasz obudowe klamki i przełączniki podnośników szyb. Później wyciągacz cały boczek siedzi on na takich zaczaskach jak juz wciagniesz to odkręcasz z tyłu śruby ktore trzymaja ta czesc obita.

Problem w tym ze tam nie ma śrub tylko takie zgrzewy są :d
i wlasnie nie wiem co zrobic.... :(
Nie wiem moze tylko u mnie są takie zgrzewy ??a jakim materialem najlepiej obklejać??? :aloha:

Lcfr
12-10-07, 20:33
zgrzewy sa zawsze
mozna to zgrzac tak samo jak było (juz 2 razy zgrzewałoem)
albo własnie zrobic na wkęty)
krótki opis i fotki sa na mojej stronie (w podpisie d15b7) bo tam pokazywłaem jak to robiłem.

maniak2007
12-10-07, 22:16
zgrzewy sa zawsze
mozna to zgrzac tak samo jak było (juz 2 razy zgrzewałoem)
albo własnie zrobic na wkęty)
krótki opis i fotki sa na mojej stronie (w podpisie d15b7) bo tam pokazywłaem jak to robiłem.

A mógł byś podac mi link na którym jest to jak robiłeś te boczki??prosze :)

Pozdrawiam

Lcfr
12-10-07, 22:31
kilka drobnych info:

http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=13151&postdays=0&postorder=asc&start=180

maniak2007
12-10-07, 22:54
Dzieki za link ale za duzo to tam nie ma opisane :( a mi chodzi o to jak to zrobic,same zdjecia to troche malo...ma ktos moze opisane jak to zrobic...???

Lcfr
12-10-07, 23:00
opis mailes powyzej

zdjecia u mnie
calosc to nie duza robota
trzeba tylko chciec

Octane
13-10-07, 20:15
Ja zmieniłem materiał bez rozlejania zgrzewów u mnie i u tieesto :)

Lcfr
13-10-07, 21:00
Ja zmieniłem materiał bez rozlejania zgrzewów u mnie i u tieesto :)

jak?

tieesto
14-10-07, 12:37
Octane napisał/a:
Ja zmieniłem materiał bez rozlejania zgrzewów u mnie i u tieesto

jak?

mając zdjęty i rozkręcony(klamki, schowek) nakładasz na wczesniej posmarowany stary materiał klej(jesli stary materiał jest odklejony rozcinasz i najpierw podklejasz stary) rozkładasz równo nowy materiał który jest mniejwięcej docięty na wymiar, używając np. cienkiego płaskiego sróbokręta wpychasz materiał w szczeline łaczącą boczek "skórzany" z "materiałowym" i automatycznie sie naciąga materiał na całej powierzchni jeśli jakieś kawalki wystają ze szczeliny odcinamy i reszte wpychamy spowrotem. Rozpinając boczek materiałowy tak jak Lcfr, robił to uz nie mamy seryjnej sztywności, wiem bo robiłem to przy robieniu swapa wnętrza na czarny bo dostałem czarne boczki bez boczków materiałowych. Metoda bez rozpinania boczków zyskujesz kilka godzin!! i efekt wedlug mnie jest lepszy bo masz grubszy miększy materiał i zachowujsze sztywność i seryjność owego boczka :)

Lcfr
14-10-07, 12:46
[quote=Lcfr]reszte wpychamy spowrotem. Rozpinając boczek materiałowy tak jak Lcfr, robił to uz nie mamy seryjnej sztywności, wiem bo robiłem to przy robieniu swapa wnętrza na czarny bo dostałem czarne boczki bez boczków materiałowych. Metoda bez rozpinania boczków zyskujesz kilka godzin!! i efekt wedlug mnie jest lepszy bo masz grubszy miększy materiał i zachowujsze sztywność i seryjność owego boczka :)

heh... kazdy broni swego...
pierwsze-mnie takie 2 boczki z rozklejeniem i sklejeniem zajmuja 3h
drugie-moze dlatego, ze robiłem to juz 3 razy to u mnie sztywnosc o której piszesz jest identyczna z fabryczną..
trzecie-w mojej metodzie nic sie nie marszczy i nie wychodzi... nie ma tez szans na odklejenie sie czy "wyjscie" z czarnej obramówki...
czwarte:) - jezeli miałes seryjny materiałodklejony (a czesto tak bywa) trzeba zadbac wczesniej o równomierne go podklejenie by nakleic nowy....

tieesto
14-10-07, 15:23
pierwsze-mnie takie 2 boczki z rozklejeniem i sklejeniem zajmuja 3h
ale chłopak sie pyta i będzie to robil pierwszy raz więc znikoma szansa że wyrobi sie w tych 3 godzinach, tutaj nie zejdzie mu sie więcej niż godzina i nie musi mieć żadnego specjalistycznego sprzętu do rozklejania i sklejania

drugie-moze dlatego, ze robiłem to juz 3 razy to u mnie sztywnosc o której piszesz jest identyczna z fabryczną..
j.w.

trzecie-w mojej metodzie nic sie nie marszczy i nie wychodzi... nie ma tez szans na odklejenie sie czy "wyjscie" z czarnej obramówki...
w mojej też ani sie nie nie marszczy bo jest mocno naciągnięte czego Ty nie uzyskasz ani nic nie wychodzi bo jest podklejone jak i u Ciebie bo praktycznie materiał jest przełożony na drugą stronę

czwarte:) - jezeli miałes seryjny materiałodklejony (a czesto tak bywa) trzeba zadbac wczesniej o równomierne go podklejenie by nakleic nowy....
tak jak mówiłem, przeciąć na środku w miejscu gdzie jest odklejony i go wysmarowac klejem.
Są dwie metody jak widac i obie skuteczne :aloha:

Lcfr
14-10-07, 17:01
w mojej też ani sie nie nie marszczy bo jest mocno naciągnięte czego Ty nie uzyskasz ani nic nie wychodzi bo jest podklejone jak i u Ciebie bo praktycznie materiał jest przełożony na drugą stronę

heh....
a widzaiałeś ten mój boczek?????????
na żywo?

czytajac to wszystko dochodze do wniosku, że moja metoda jest do "d..."
wiec jej osobiście nie polecam forumowiczom... :)
lepsza jest metoda tieesto... :)
szybsza/ładniejsza/trwalsza...
więc lepiej robic tak jak on napisał... :)

dla mnie tyle w tym temacie

redzikm
15-10-07, 10:07
Ja bym chcial zobaczyc te boczki bez rozklejania, bo jakos na slowo mi sie nie chce wierzyć ze to tak super estetycznie wyglada. Nie widac skrawkow materialu w rowkach??

coxis
17-10-07, 21:53
Heh , dobrze że znalazłem ten temat.... ku wszystko tu się znajdzie hehe

Kupiłem sobie do VI gena coupe elektrykę szyb (środek plus dwa całe wew. boczki drzwi), ale przyszło od VI generacji, ale nie coupe, czyli jest inny materiał boczków drzwi, do tego boczki bardziej zniszczone niż moje.

Więc od jakiegoś czasu boczki drzwi leżą już zakopane gdzieś, a ja nie mam nadal elektryki.
Ponieważ mam również maty wygłuszające w drzwiach, które poszły by się walić pewnie przy operacji wkładania siłowników itd. to zostawiłem to.

Teraz sobie myśle że może wyjąć z tych kupionych drzwi same boczki materiałowe, jakoś to odnowić czymś, potem przełożyć do bocznych drzwi co mam teraz, i tak dopiero oddać do kogoś kto będzie montował elektrykę.

Nie będe musiał w ten sposób zakładać zniszczonych bocznych dzrzwi i jeszcze sobie ładnie zregeneruje te boczki materiałowe i może ładnie to wyjdzie.

Więc może wrócić do tematu, wyjmuje boczki małe materiałowe, oddam gdzieś co by mi odnowili, a potem hmm może @Lcfr zrobiłbyś to dla mnie za jakiś $, w sensie wstawił to do moich drzwi jakoś przy weekendzie. Potem takie coś bym zawiózł na montowanie wew. elektryki.... bo już straciłem szczerze nadzieje że kiedyś ogarnę ten temat , i że będzie dobrze działać , wyglądać itd. pieniądze nie będą wyrzucone w błoto

Lcfr
17-10-07, 22:44
nie mówie "nie"...
tylko ostatnio nie mam czasu na ogarniecie swoich aut nawet... :/
moze wiec kiedys?

ps. ta wymiana boczków to łatwa operacja... dałbys radę sam...

coxis
18-10-07, 10:16
Nie mówie że na dniach :) Chodzi o to żeby tylko ruszyć temat, jak za miesiąć albo dwa będę miał tą elektrykę działającą z ładnymi boczkami to itak będzie bardzo fajnie :)

Lcfr
18-10-07, 18:33
Dzieki za link ale za duzo to tam nie ma opisane :( a mi chodzi o to jak to zrobic,same zdjecia to troche malo...ma ktos moze opisane jak to zrobic...???

przypadkiem natknąłem sie na to:

http://howto.clubcivicquebec.com/technical/Cosmetic/020.html

powinno takze pomóc...

maniak2007
18-10-07, 20:52
przypadkiem natknąłem sie na to:

Dzieki za wszystkie odpowiedzi. ;)
jakos udalo mi sie zrobic boczki i nawet ladnie wyszlo :aloha:
Przykrecilem je na wkrety ;)

pozdro.

tieesto
18-10-07, 22:39
Ja bym chcial zobaczyc te boczki bez rozklejania, bo jakos na slowo mi sie nie chce wierzyć ze to tak super estetycznie wyglada. Nie widac skrawkow materialu w rowkach??
http://images33.fotosik.pl/4/ed4c7d5907b8ffc3m.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=ed4c7d5907b8ffc3)

http://images33.fotosik.pl/4/db88bebabc33778fm.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=db88bebabc33778f)

coxis
18-10-07, 22:48
Dzięki Lcfr, wkońcu VI gen... mam nadzieje że coś w tym temacie rusze.

barteksg
24-10-07, 18:20
octane/tieesto jakich materiałów uzyliscie?

Octane
24-10-07, 22:39
mikrofaza ;) o pieknej nazwie i koszcie w granicach 20zl za 2m na 1m

MaTeUsZ_V212
27-10-07, 14:44
A gdzie mozna dostac taki materiał?

barteksg
27-10-07, 15:29
allegro.pl

ps.
wysylaja nawet darmowe probki

Octane
28-10-07, 22:42
w każdym sklepie z materiałami tapicerskimi

maniak2007
22-03-08, 19:01
Dziś ponownie zmieniałem materiał na boczkach,ale tym razem zrobiłem to sposobem Tieesto i Octane czyli bez rozklejania.Wszystkim co zmieniają materiał polecam ten sposób, godzinka roboty i po sprawie a efekt jak dlamnie rewelacyjny.

http://images34.fotosik.pl/188/8af63004f969f6c1m.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=8af63004f969f6c1)

kamilooo
23-03-08, 11:30
co sądzicie o czerwonych boczkach i czerwonych dywanikach do fioletowej budy :speszony:

dudi307
23-03-08, 12:11
Bedzie ladnie. :hinczyk:

zieloo007
28-03-08, 00:15
Dziś ponownie zmieniałem materiał na boczkach,ale tym razem zrobiłem to sposobem Tieesto i Octane czyli bez rozklejania.Wszystkim co zmieniają materiał polecam ten sposób, godzinka roboty i po sprawie a efekt jak dlamnie rewelacyjny.

Obrazek (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=8af63004f969f6c1)

podoba mi sie :brawo2:

kocelcivic
29-03-08, 00:17
a mi sie nie podoba na 1szej fotce bo materiał jest luźny i na dole pomarszczony...
tez mysle o zmianie tapicerki boczkow ale niewiem jaki materiał wybrac do seryjnego jasnego wnetrza...bo jak zrobie czerwone niebieskie albo czarne to bedzie wygladalo jak wyjete z du**...bo jak wiadomo w ORI jest materiał na boczkach identyczny jak i na fotelach czyli w jakies ciapki... widzial ktos moze material ktory bedzie pasowal???

maniak2007
29-03-08, 11:04
a mi sie nie podoba na 1szej fotce bo materiał jest luźny i na dole pomarszczony..

To nie jest przyklejone na żaden klej więc Wystarczy lepiej naciągnąć i już nie bedzie tego pomarszczenia...

bo jak zrobie czerwone niebieskie albo czarne to bedzie wygladalo jak wyjete z du**...bo jak wiadomo w ORI jest materiał na boczkach identyczny jak i na fotelach czyli w jakies ciapki...

To zrób na różowo ;)

kocelcivic
30-03-08, 13:44
Maniak2007... ci powiem ze wniosłeś zaje*iście dużo do tematu :/

wojtas106a
02-04-08, 20:39
1 (http://allegro.pl/item337162248_mikrofaza_tkanina_na_poduszki_pokrow ce_18_kolorow.html)
2 (http://allegro.pl/item335196479_alacantara_material_tapicerski_tkani na_obiciowa.html)
Mam pytanie który materiał bedzie najlepszy na obicie boczków 1 czy 2 a moze jest jakis lepszy??

maniak2007
02-04-08, 20:59
Ja użyłem tej włąśnie mikrofazy co masz pod ''1'' materiał fajny tylko ma takie ciapki i nie wie dlaczego :/

A co do drugiego to jest ładny,ale jak sie przejedzie ręką pod włos to zostają takie ciemniejsze ślady i wyglada jak by było brudne,w mikrofazie tak nie jest.

ja bym polecił mikrofaze(1)

bebran
02-04-08, 23:35
świetna robota:-)

ile potrzeba zamowic materiału z allegro.pl zeby wystarczyło na 2 boczki?

co myslicie o Eco skórze która jest dostepna tez na allegro?

http://www.allegro.pl/item337162549_sztuczna_eko_skora_skaj_tapicerski_t apicerka_hit_.html

dałoby rade zrobić z tego boczki?

pozdrawiam[/center]

seb1500
02-04-08, 23:46
ja zrobiłem właśnie Eko skórą. przednie boczki plus tylne boczki plus cały dół deski rozdzielczej. i wygląda o niebo lepiej aniżeli wyżej wymieniona mikrofaza. oczywiście całość klejona.

Jarek104
03-04-08, 06:06
masz jakieś fotki?

maniak2007
03-04-08, 10:12
ile potrzeba zamowic materiału z allegro.pl zeby wystarczyło na 2 boczki?

Spokojnie wystarcza 1 sztuka z allegro.

seb1500
03-04-08, 14:12
masz jakieś fotki?
spoko. Ale dopiero w sobote mam wolny dzien wiec zalacze. Naprawde polecam bardziej niz ten material. Chyba ze robi sie cale wnetrze "na miekko" to wtedy moze lepiej alcantare

Jarek104
03-04-08, 19:15
Ja właśnie w najbllizszym czasie chcę się zabrać za boczki i tunel z konsolką.. Chciałem alcantarę na boczki i skaj na tunel (bo ma zostać czarny, chodzi mi głównie o podreperowanie wizerunku konsoli)

hubercik1984
03-04-08, 20:08
pytanie odnośnie wciskania materiału (mikrofazy)

czy po wcisnieiu jej ( cienkim śrubokrętem) miedzy elementy nie wyjdzie spowrotem ...?
jakos to nabezpieczacie ...??

dzięqweczka

Octane
03-04-08, 21:03
niczym nie zabezpieczamy, tam jest tak ciasno że materiał jest naciągnięty i nic nie wyłazi.

bebran
03-04-08, 21:32
seb1500,

możesz pokazać jakies zdjęcia ze swojego dzieła?chętnie zobacze jak to wygląda.

hubercik1984
03-04-08, 22:32
Octane :
niczym nie zabezpieczamy, tam jest tak ciasno że materiał jest naciągnięty i nic nie wyłazi.

dzieki

a jakis klej pod to trzeba dawac ?
zeby nieodstawało we wklęsłych miejscach

pzdr

Octane
03-04-08, 22:49
tak material podkleic nalezy klejem najlepiej polimerowym.

seb1500
03-04-08, 23:27
seb1500,

tak jak pisałem wyżej. póki co pracuję do późnych godzin. dopiero sobotę mam wolną więc wrzucę foto. co do kleju to wg moich doświadczeń to nie polimer tylko butapren lub pochodne

Octane
03-04-08, 23:42
butapren mocno twardnieje i przesiaka przez mikrofaze, a polimer nie

seb1500
04-04-08, 00:07
butapren mocno twardnieje i przesiaka przez mikrofaze, a polimer nie
nie neguję. co do butaprenu miałem doczynienia tylko z eko skórą przez którą butapren nie przesiąka a jest niezbędny do dokładnego naciągania jej na krzywizny gdyż trzyma od razu przy pierwszym zetknięciu materiału.

[ Dodano: Sob 05 Kwi, 2008 ]

seb1500,

tak jak obiecałem. jest sobota, wrzucam fotki. mam awersję do wszelakich imageshack'ow
wiec link do normalnej strony. oczywiście auto jest cały czas w trakcie budowy. kolejne zamierzenia to wywalenie tych obleśnych foteli, zmiana lub malowanie dywanu na czarno, zrobienie jeszcze raz podsufitki bo zrobiłem ją z jasnej ekoskóry - niestety klej był za słaby i cały tył opadł :)
http://www.blue.ugu.pl/honda/

bebran
06-04-08, 00:39
z tego co widać po fotkach to sie troche napracowales przy tym wnetrzu bo prawie wszystko jest pomalowane.

nie podobaja mi sie tylko słupki pomalowane na czerwono, no ale kazdy robi to co lubi:-)

boczki i tylknie podłokietniki wyszły elegancko dlatego chce zapytac czy przyklejałes całosc jako jeden element czy jest jakis problem i trzeba docinac, przycinac i czy sciagałes stary materiał czy nakładałes na ten stary?

moze ktos ma pomysł na szare wnetrze?nie wiem jaki kolor boczkow?

pozdrawiam

seb1500
06-04-08, 01:35
na szczęście eko skóra jak wiele innych materiałów jest w jedną stronę elastycza, więc przy wszystkich elementach obyło się bez sztukowania. wszystko oczywiście przyklejane na całości po wcześniejszym zdjęciu (wyrwaniu) starych materiałów. naturalnie wszystkie powierzchnie pod nowy materiał wyczyszczone papierem ściernym i odtłuszczone benzynką ekstrakcyjną. to co na czarno to oczywiście spray specjalny do plastiku pod którym jest podkład do plastiku a na wierzch lakier bezbarwny. co do czerwonych słupków to faktycznie kwestia gustu ale na czarno przy symulacji w photoshopie wyglądało dość smutno :)

Jarek104
06-04-08, 08:54
całość dość fajnie się prezentuje:)
Mam pytanko co do plastików. Tunel i dół deski są malowane czy też obklejałeś je skórą? Jeśli kleiłeś to czy są jakieś trudności przy tym?

MoRrIs
06-04-08, 11:44
Tunel i dół deski są malowane czy też obklejałeś je skórą?
Ponawiam pytanie bo ciekawi mnie to i to bardzo

Jeśli kleiłeś to czy są jakieś trudności przy tym?
mysle ze to zalezy od zdolnosci manualnych. on mogl nie miec najmniejszych a nam moze troszke ciezko byc to zalezy

Czym lepiej okleic ecoskora czy tym drugim materialem ?

Dareko87
06-04-08, 14:42
seb1500, ekoskora lipa jak dla mnie lepszy welur albo alcantara

seb1500
06-04-08, 23:48
całość dość fajnie się prezentuje:)
Mam pytanko co do plastików. Tunel i dół deski są malowane czy też obklejałeś je skórą? Jeśli kleiłeś to czy są jakieś trudności przy tym?
tunel jest w całości wyklejony materiałem. w okolicach tylnej popielniczki jest rozcięty i łączony ale prawie tego nie widać, szczególnie, że jest to zasłonięte przednimi siedzeniami. co do dołu deski to schowek, środkowa konsola i element pod kierownicą są też wyklejone materiałem. jedynie centymetrowy pasek odcinający czerwony dół od czarnej góry deski rozdzielczej jest malowany. co do trudności to powiem, że to kwestia cierpliwości. troszkę trzeba poprzymierzać, przemyśleć w którą stronę dać ekoskórę bo tylko w jedną stronę jest elastyczna ale poziom trudności oceniam na 3/10. oczywiście całość wymaga jeszcze sporo pracy a przy moich zasobach finansowych i czasowych nie jest to łatwe. powiem tylko, że przy koszcie jaki poniosłem (50 zł ekoskóra, 12 zł x 2 czerwony spray, dwa podkłady do plastiku po ok 20 zł/szt plus bezbarwny tak samo plus 4 puszki czarnego do plastiku po 17 zł/szt plus puszka butaprenu 20zł) jestem zadowolony z efektu przyrównując do tego smutne pierwotne szare wnętrze. nie wliczam materiału na sufit bo dostałem go gratis :)

RISE
28-01-09, 09:46
panowie a jak z obiciem boczków w VI g HB ? ta sama metoda?

Dealer
28-01-09, 10:24
tak.

ligen
29-01-09, 11:12
witam
ile potrzeba metrow mikrofazy aby obszyc 2 boczki w eg5 czy ta mikrofaza ktorej uzywal tieesto i octane to jest taka:
http://www.allegro.pl/item526278497_mikrofaza_tkanina_pokrowiec_narzuta_ 18_kolorow.html
i czy ten kolor niebiski u tieesto to ten niebieski nr8? dajcie znac jak mozecie.
aha jeszcze jedno pytanie. obszywaliscie boczki tylko ze widze ze macie elektryczne szyby a ja mam reczne( wiem ze porazka heheh) i czy nie bedzie material wylazil z tego otworu spod korby od szyb. calosc boczku trzeba posmarowac plimerowym klejem przed naciaganiem tak jak tieesto?
pozdro

Whiplash
30-01-09, 06:27
seb1500: wielki respekt za ta hanie, sliczna jest

seb1500
31-01-09, 00:13
a dziękuję, dziękuję :D
teraz pracuję nad alcantarą. oczywiście tą podróbką bo podobno oryginalna - taka jak jest oklejany cały środek nowego lamborghini kosztuje 400 euro za metr :) podróba wygląda podobnie tylko jest sztucznie wytwarzana. póki co zrobiłem prawą tylną stronę. to co było czerwone takie zostało i jest to eko skóra a to co malowałem na czarno farbą teraz wyklejam w/w alcantarą. efekt mi się bardzo podoba. wygląda to jak bardzo delikatny czarny matowy zamsz. dużo ciekawiej niż skóra :) przy okazji dam fotki. materiału kupiłem sporo więc w miare przypływu wolnego czasu planuję wykleić cały środek ten który teraz jest pomalowany łącznie z deską rozdzielczą. do deski jednak potrzebne jest zszywanie materiału i właśnie przeprowadzam renowację starej przemysłowej maszyny do szycia. jeżeli po tym wszystko wyjdzie mi profi dam ogłoszenie na allegro :)

Andrew98
01-02-09, 14:57
witam
ile potrzeba metrow mikrofazy aby obszyc 2 boczki w eg5 czy ta mikrofaza ktorej uzywal tieesto i octane to jest taka:
http://www.allegro.pl/item526278497_mikrofaza_tkanina_pokrowiec_narzuta_ 18_kolorow.html
i czy ten kolor niebiski u tieesto to ten niebieski nr8? dajcie znac jak mozecie.
aha jeszcze jedno pytanie. obszywaliscie boczki tylko ze widze ze macie elektryczne szyby a ja mam reczne( wiem ze porazka heheh) i czy nie bedzie material wylazil z tego otworu spod korby od szyb. calosc boczku trzeba posmarowac plimerowym klejem przed naciaganiem tak jak tieesto?
pozdro

Również podpinam się pod to pytanie:) I jaki kolor boczków polecilibyście do seledynowej Coupety V gen??

dudi307
02-02-09, 18:05
Ligen, jeden mb wystarczy, ja wzielem dwa tak profilaktycznie, ale duzooo zostalo. Bralem dokladnie ta z linka.

ŁęgoŚ
03-02-09, 21:00
dudi a robiłes juz to pokaz jak ci wyszło:D bo ja narazie czekam na darmowe próbki bo chce do swojej w bordo zrobic:D

dudi307
03-02-09, 21:08
Robilem, ale fotek nie mam, teraz sciagnalem bo sie pobrudzilo troche. Mialem kleic, ale nie ma teraz pogody do tego i natchnienia ;).

shout
18-06-09, 13:04
Podbijam :)

Nie ma ktoś z Was namiarów na firmę która wykonała by wzór na mikrofazie na zamówienie?:>

Juz sobie poradziłem...łatwiej i taniej nadrukować wzór w drukarni ;)

pablo363
03-03-12, 19:21
Jakich wkrętów użyć w miejsce po rozwierceniu tych plastikowych nitów. Kupiłem w Castoramie najgrupsze i najkrótsze jakiem mieli 4.8 x 13 ale i tak są za cienkie i za długie.

kriss20
03-03-12, 20:09
Jakich wkrętów użyć w miejsce po rozwierceniu tych plastikowych nitów. Kupiłem w Castoramie najgrupsze i najkrótsze jakiem mieli 4.8 x 13 ale i tak są za cienkie i za długie.

załamka normalnie .... jak Wy dajecie sobie rade w codziennym życiu ?

podpowiem Ci:
są 4 szufladki a tylko w dwóch z nich są złote monety. Masz cztery szanse podczas których możesz otworzyć tylko jedną szufladke... co zrobisz żeby trafić na złotą monete ?
ps: nie otwieraj 4 razy tej samej szufladki :rolleyes: